7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportIon Țiriac are un proiect uriaș în Germania, împreună cu fostul campion...

Ion Țiriac are un proiect uriaș în Germania, împreună cu fostul campion Boris Becker

În iunie 2017, o instanță din Londra l-a declarat falimentar pe Boris Becker, care de-a lungul carierei în tenis a cucerit 6 trofee de Grand Slam și care este cel mai tânăr câștigător al turneului de la Wimbledon.

Fostul manager al lui Becker, Ion Țiriac, încearcă acum să îl ajute, relatează presa germană.

Ion Țiriac l-a sfătuit pe Boris Becker să demareze un proiect împreună cu primăria capitalei Germaniei, care ar necesita investiții de aproximativ 200-300 de milioane de euro din partea minicipalității din Berlin.

“Ţiriac şi Becker plănuiesc să organizeze un mare turneu la Berlin”, notează welt.de, care dezvăluie ce a discutat omul de afaceri român cu fostul mare jucător german.

“Am discutat cu Becker, trebuie să vorbească cu primarul din Berlin despre proiect. E nevoie de 200-300 de milioane de euro pentru a se organiza un turneu important. Trebuie construit un stadion de 15.000 de spectatori, un altul de 12.000 şi alte 17 arene mici, pentru jocurile mai puţin importante şi pentru antrenamente”, a spus Ţiriac.

Boris Becker (49 de ani) are, în total, 6 trofee de Grand Slam: două la Australian Open, 3 la Wimbledon şi unul la US Open. Ca sportiv, Becker a lucrat împreună cu Ion Țiriac din 1984 până în 1993.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă