10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportIonuț Stroe: „Criza politică nu ar trebui să afecteze sportul”

Ionuț Stroe: „Criza politică nu ar trebui să afecteze sportul”

Acesta a mai precizat că nu există nicio problemă de natură instituţională în ceea ce priveşte pregătirea sportivilor în vederea participării la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

“În mod normal nu ar trebui să afecteze sportul, am planificat totul pe acest an. Există anumite condiţionări, nu poţi să dai ordonanţe, dar în rest nu prea. În momentul de faţă, nu văd niciun fel de problemă de natură instituţională în a asigura pregătirea sportivilor, banii către federaţii, bugetul COSR, deciziile pe le-am luat în acest an în ceea ce priveşte organizarea EURO 2020, participarea noastră la Tokyo. Deci nu ar trebui să existe niciun fel de problemă din acest punct de vedere. Şi va exista ministru până la investirea unui nou ministru. Va exista continuitate, nu se blochează activitatea instituţională. După cum vedeţi, sunt pe teren şi alerg peste tot”, a declarat Stroe.

El s-a arătat optimist în ceea ce priveşte continuarea programului de guvernare a cabinetului demis condus de Ludovic Orban: “Eu sunt optimist, vreau să arătăm că putem. Obiectivul oricărui partid este să guverneze, deci vreau să guvernez, vreau să mergem mai departe cu guvernarea asta şi avem suport public pentru a realiza ceea ce ne propunem. Eu nu am niciun fel de problemă, s-ar putea să nu mai fiu eu. Problema nu este Ionuţ Stroe neapărat. (…) Eu sunt optimist”.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a afirmat că semnarea contractelor de finanţare cu federaţiile sportive reprezintă un pas important pentru pregătirea sportivilor.

“Domnul ministru ştie ce spune şi faptul că s-a ţinut de cuvânt în ceea ce priveşte finanţarea federaţiilor şi a semnat actele de finanţare cu federaţiile eligibile înseamnă un pas foarte important în asigurarea continuităţii pregătirii. Şi bineînţeles că COSR este acea instituţie care vine să susţină şi să asigure suportul necesar în acest an olimpic. Noi ne-am luat toate măsurile ca sportivii aflaţi în în perioada de calificare la Tokyo să beneficieze de toate condiţiile materiale pentru a ajunge acolo şi a reprezenta România”, a afirmat Covaliu.

Mihai Covaliu şi Ionuţ Stroe au participat joi, la Poiana Braşov, la o conferinţă de presă prilejuită de organizarea a două competiţii de schi, FIS Children Trophy, (12-13 februarie) şi FIS SES 2020 Race (18-21 februarie)

Cele două competiţii organizate de Asociaţia de Turism Poiana Braşov, împreună cu Federaţia Română de Schi şi Biatlon şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov sunt înscrise în calendarul oficial al Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă