15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportIonuț Stroe: Exemplul lui Hagi trebuie multiplicat în tot sportul românesc

Ionuț Stroe: Exemplul lui Hagi trebuie multiplicat în tot sportul românesc

“Am avut o discuţie cu Gheorghe Hagi şi a rămas să ne vedem faţă în faţă în perioada următoare pentru a discuta mai în amănunt. Pentru că avem un interes comun: dezvoltarea sportului românesc şi asta pe termen lung. Iar pentru mine este foarte important să am alături, de fapt ca instituţie să avem alături oamenii din sport deschişi şi dornici să ne pusă la dispoziţie expertiza lor. Iar Hagi e un model, un model pentru întreaga societate românească. Avem nevoie de expertiza lui. El e unul dintre sportivii de legendă care nu numai că a făcut performanţă, dar el a ales să împărtăşească generaţiilor care au urmat din cunoştinţele acumulate de-a lungul carierei. Ba mai mult, a ales să investească în sport şi a făcut-o cu succes”, a spus ministrul.

“Omul acesta a avut succes şi în partea de educaţie şi formare, dar şi în cea de business, reuşind totul pe picioarele lui, fără niciun fel de sprijin extern sau fonduri publice. Şi mă gândesc aici la cel mai de succes proiect din fotbalul românesc pentru copii de după ’89, această academie pe care o are Gheorghe Hagi. E un proiect care în câţiva ani a adus un titlu de campioană la seniori echipei FC Viitorul, lucru pentru care alţii se chinuie zeci de ani. Şi e o performanţă cu atât mai mare cu cât a fost obţinută pe un principiu rar întâlnit în sportul de performanţă: promovarea tinerilor. Adică media de vârstă a echipei sale la vremea respectivă a fost undeva la 21-22 de ani dacă nu mă înşel. Mai mult, la cea mai importantă performanţă a ultimilor ani a fotbalului românesc, atingerea semifinalelor şi calificarea la JO de la Tokyo de către naţionala Under 21, în lotul acela de 23 de jucători cred că 11 sunt formaţi la şcoala lui Hagi. Acestea sunt argumentele pentru care eu sunt un suporter al reconstrucţiei sportului românesc plecând de la exemplul lui Hagi, plecând de la sportul de masă, de la copii şi juniori. Exact cum spune el, investiţia în copii şi juniori este esenţială. Altfel nu se poate. Exemplul lui Gheorghe Hagi ar trebui să-l multiplicăm în tot sportul românesc şi să-l oferim tuturor, indiferent de disciplină”, a adăugat Stroe.

Acesta a precizat că îi aşteaptă alături pe toţi marii campioni ai României: “Sunt mai mult decât deschis la dialog cu oameni precum Gheorghe Hagi. Îi aştept alături de noi pe toţi marii campioni, pentru că mai sunt exemple de acest gen în sportul românesc. Iar cu astfel de oameni sunt convins că putem reconstrui sportul. Mesajul lui Hagi de azi e un semn de normalitate, iar pe mine unul, ca şi ministru al Sportului, m-a încurajat când mi-a spus că avem viitor, totul e să ne înţelegem, să gândim constructiv şi să punem toţi umărul. Şi am spus că mă voi întâlni cu Hagi oricând, cu cel mai mare drag, pentru a discuta la concret”.

Ionuţ Stroe a menţionat că, joi, a reluat discuţiile cu ministrul Educaţiei, Monica Anisie, în vederea revitalizării sportului şcolar.

“Azi am reluat dialogul cu Ministerul Educaţiei privind competiţiile şcolare, pe zona revitalizării sportului în şcoala românească. Am discutat cu ministrul Educaţiei, Monica Anisie, şi am stabilit din nou echipele de lucru pentru că pandemia aceasta ne-a suspendat puţin activitatea. De fapt la şcoli activitatea este încă suspendată. Facem planuri mari pentru ceea ce se va întâmpla la toamnă în zona aceasta a sportului şcolar. Nu aş vrea să fac anunţul acum, dar tot ceea ce gândim şi planificăm în momentul de faţă este legat de revitalizarea competiţiilor sportive şcolare. Adică să fie un efort conjugat”, a mai afirmat Stroe.

Cele mai citite

Rusia susține că a doborât 50 de drone ucrainene. Doi civili și-au pierdut viața

Ministerul rus al Apărării a transmis sâmbătă că apărarea sa antiaeriană a interceptat şi distrus 50 de drone ucrainene în cursul nopţii, respingând unul...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Krainer, va fi adus în țară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner, a acceptat să fie adus în ţară din Irlanda, iar...
Ultima oră
Pe aceeași temă