TENIS. Peninsularele au două jucătoare în Top 100 WTA

TENIS. Peninsularele au două jucătoare în Top 100 WTA

Italia, adversara României în barajul Fed Cup

Învinsă weekendul trecut de Rusia, echipa României de Fed Cup și-a aflat adversara din barajul pentru menținerea în Grupa Mondială. „Tricolorele” vor înfrunta Italia.

Cătălin Mihai 0 comentarii

În urma tragerii la sorți de la Londra, echipa de tenis feminin a României va disputa barajul pentru menținerea în elita Fed Cup pe teren propriu, în compania Italiei.

Semifinalistă anul trecut și învinsă în weekend de Rusia, cu 3-2, în meciul pentru calificarea la turneul final al competiţiei din acest an, România a fost cap de serie la tragerea la sorți și va avea marele avantaj al terenului propriu.

Totuși, misiunea „tricolorelor” va fi una nu tocmai facilă, având în vedere că sunt șanse foarte mici ca Simona Halep, Irina Begu și Monica Niculescu să onoreze convocările. Acestea au declarant încă de la startul sezonului că principalul lor obiectiv pentru 2020 va fi calificarea la Jocurile Olimpice. Singura care are șanse să revină în echipă este Mihaela Buzărnescu, care se recuperează după intervenția chirurgicală pe care a suferit-o la umăr. Cel mai probabil, Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al României, se va baza pe același nucleu de jucătoare ca și la meciul cu Rusia. Echipa a fost compusă din Ana Bogdan (90 WTA), Irina Bara (160 WTA), Elena Gabriela Ruse (167 WTA), Raluca Olaru (47 WTA la dublu) şi Jaqueline Cristian (198 WTA).

Peninsularele au un moral ridicat, după ce și-au câştigat toate meciurile din Grupa I valorică a zonei Euro-Africane. Pentru a prinde locul de baraj, italiencele au învins Austria, cu 3-0, Estonia, cu 2-1, și Grecia, cu 3-0.

Italia are două jucătoare în top 100 WTA. Este vorba despre Jasmine Paolini, clasată pe 94, şi Camila Giorgi, care se află pe locul 100. Celelalte componente ale echipei sunt Giulia Gatto-Monticone (149 WTA), Martina Trevisan (152 WTA) și Elisabetta Cocciaretto (154 WTA).

Cele două echipe s-au înfruntat până acum de trei ori. Italia conduce cu 2-1 în meciurile directe. Singurul succes al României a fost obținut în 1978, la Melbourne, în primul tur al Grupei Mondiale, cu 2-1, victoriile fiind obţinute de Virginia Ruzici şi de perechea Ruzici/Simionescu.

Meciul de baraj se va disputa în zilele de 17 și 18 aprilie și va fi găzduit, cel mai probabil, de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, devenită de ceva vreme „casa” echipei de Fed Cup.

Comentarii

loading...