13.1 C
București
sâmbătă, 16 martie 2024
AcasăSportItalia se califică în optimi de finală, Turcia suferă a doua înfrângere...

Italia se califică în optimi de finală, Turcia suferă a doua înfrângere la EURO 2020

 

Golurile Italiei au fost marcate de Locatelli, în minutele 26 și 52, și de Immobile, în minutul 89.

Căpitanul italienilor, Chiellini, a marcat un prim gol, în minutul 19, însă acesta a fost anulat din cauza unui henț. Cinci minute mai târziu, Chiellini s-a accidentat și a fost schimbat cu Acerbi.

Italia are 6 puncte, după 2 meciuri, în grupa A, fiind urmată de Țara Galilor, cu 4 puncte, Elveția cu 1 punct și Turcia, fără puncte.

În condițiile în care a mai rămas de jucat un singur meci, Italia se va clasa cel puțin pe locul 2 în grupă, chiar și în condițiile în care pierde ultimul meci, cu Țara Galilor, devenind astfel prima echipă calificată matematic în optimile de finală ale competiției.

Turcia a suferit a doua înfrângere de la EURO 2020

 A doua partidă a zilei de miercuri, la EURO 2020, le-a adus față în față pe naționalele Turciei și Țării Galilor. Galezii s-au impus pe Stadionul Olimpic din Baku, cu 2-0. Gareth Bale a ratat o lovitură de pedeapsă în repriza secundă și a dat două pase de gol.

Țara Galilor a dominat prima repriză, cele mai mari ocazii având loc la poarta turcilor. Pe finalul primei reprize, Gareth Bale a trimis o pasă perfectă pentru Aaron Ramsey, care a marcat pe jos, din interiorul careului, în minutul 42.

Același Gareth Bale devine eroul negativ când, în minutul 61, a ratat o lovitură de pedeapsă, trimițând mingea mult peste poartă.

Turcia a încercat timid să dea replica, dar cea mai mare ocazie de a marca a venit abia în minutul 90, când lovitura de cap a lui Demiral a fost respinsă salvator de portarul galez Ward.

Ultimele minute au fost tensionate, jucătorii celor două echipe fiind la un pas de încăierare, după un duel mai bărbătesc în careul galez.

În al cincelea minut suplimentar de joc, în urma unui corner, Bale a pătrunsîn careu pe linia de fund și l-a găsit perfect în fața porții pe Connor Roberts, care a marcat pentru 2-0.

 

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

România condamnă alegerile ruse din teritoriile ocupate temporar și anexate ilegal ale Ucrainei, dar și din Transnistria, Georgia, Abhazia și Osetia de Sud

România condamnă alegerile ruse în teritoriile ocupate temporar şi anexate ilegal ale Ucrainei, precum şi deschiderea secţiilor de votare în regiunea transnistreană a Republicii...

Ciucă le-a transmis românilor din Barcelona când vor putea avea cetățenie dublă

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, le-a transmis românilor din zona Barcelonei că, din acest an, nu vor mai fi nevoiţi să renunţe la cetăţenia română...

Atacuri ale hackerilor pro-ruși asupra băncilor din România. BCR şi Banca Transilvania au semnalat probleme

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a emis o avertizare privind recentele atacuri cibernetice de tip Distributed Denial of Service (DDoS), care au avut loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă