15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportItalia – Spania, cea mai asteptată semifinală EURO 2020

Italia – Spania, cea mai asteptată semifinală EURO 2020

Prima semifinală de la EURO 2020 pune față în față două superechipe. Italia și Spania se vor confruntă Marți, 6 iulie 2021 de la ora 22:00 pe Wembley Stadium din Londra pentru un loc în marea finală a competiției.

În rândurile următoare îți vom prezența o scurtă avancronică a acestei partide, astfel încât să obții toate informațiile de care ai nevoie înaintea acestui meci de 5 stele. Pe site-ul 10pariuri.ro poți vedea și cele mai tari pronosticuri pentru acest meci.

Italia vs Spania, palmaresul echipelor

Italia se poate mândri cu 4 titluri de campioană mondială (obținute în 1934, 1938, 1982 și 2006) și unul de campioană europeană (obținut în 1968). De partea cealaltă, Spania are un titlu mondial (în 2010) și 3 titluri europene (1964, 2008 și 2012).

În istoria Campionatului European de Fotbal, națională Italiei a atins de 4 ori faza semifinalelor și de 3 ori a reușit să ajungă în ultimul act. Ibericii au disputat și ei 4 semifinale de EURO și pe toate le-au câștigat.

Cele două echipe s-au înfruntat chiar în finală Europeanului din 2012, atunci când Spania a câștigat fără drept de apel, cu 4-0.

Parcursul până în semifinale

Italia și-a câștigat fără probleme grupa, terminând cu maximul de puncte și neprimind gol. Ulterior, în faza eliminatorie a trecut de Austria după reprizele de prelungiri cu 2-1, iar în sferturi a învins Belgia cu același scor de 2-1, însă în timpul regulamentar.

Spania, în schimb a avut ceva emoții, terminând pe locul 2 grupa din care a făcut parte. În saisprezecimi a trecut greu de Croația, în prelungiri, iar în sferturi a avut nevoie de lovituri de departajare pentru a putea învinge Elveția.

Echipele de start la Italia – Spania

·         Italia: Donnarumma; Florenzi, Bonucci, Chiellini, Emerson; Barella, Jorginho, Verratti; Chiesa, Immobile, Insigne.

·         Absenți: Spinazzola (ruptură a tendonului lui Ahile în meciul din sferturi), Florenzi.

·         Spania: Unai Simon; Azpilicueta, Garcia, Laporte, Albă; Koke, Busquets, Pedri; Moreno, Morata, Olmo.

·         Absenți: Sarabia (problema musculară după meciul din sferturi).

Cine va arbitra semifinala Italia vs Spania

Partida de pe Wembley va fi arbitrată de Felix Brych din Germania, arbitru care a mai fost la centru la alte 4 meciuri din cadrul EURO 2020.

În total a acordat 6 cartonașe galbene, însă în două dintre partide (Finlanda – Belgia și Ucraina – Anglia) nu a scos niciun avertisment. Are o medie de 17.25 fault-uri acordate la acest European, o medie destul de mică în comparație cu alți “centrali”.

Statistici generale

·          Italia este singura echipă de la Campionatul European 2021 care a câștigat toate meciurile disputate până acum.

·         Spania este echipa care a tras cele mai multe șuturi pe poartă la acest turneu (39). Italia este pe locul doi la acest capitol, cu 26 de șuturi cadrate.

·         Ibericii au de departe cea mai bună posesie la EURO 2021, cu o medie de 67.2%. În comparație Italia are 55.8%.

·         Jucătorii italieni au fost cel mai mult semnalizati în offside la acest European, de 15 ori în total.

Întâlniri directe anterioare

De-a lungul timpului Italia și Spania s-au întâlnit de 37 de ori în meciuri directe. Statistică este una extrem de echilibrată, Spania câștigând 13 dintre aceste dispute, iar Italia 12. Totuși, în ultimii 10 ani spaniolii au înregistrat 4 victorii, iar italienii doar două.

Ultima dată când cele două selecționate s-au întâlnit a fost în Preliminariile Campionatului Mondial din Rusia. Atunci Spania a câștigat cu 3-0 meciul de acasă și a remizat 1-1 în Italia.

Italia vs Spania la pariuri

Casele de pariuri preconizează o partida destul de echilibrată, însă totuși acordă prima șansă la calificare Italiei, performanță pentru care Squadra Azzurra primește cota 1.78. De asemenea, bookmakerii nu se așteaptă la un meci foarte spectaculos, deoarece oferă o cota generoasă, de 2.30 pentru 3 sau mai multe goluri înscrise.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...
Ultima oră
Pe aceeași temă