14.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportJoao Felix îi calcă pe urme lui Ronaldo

Joao Felix îi calcă pe urme lui Ronaldo

După ce a înscris nu mai puțin de 19 goluri în sezonul de debut la Benfica Lisabona, portughezul Joao Felix a fost, cu siguranță, cel mai curtat fotbalist din vara anului trecut. Chiar dacă toți granzii fotbalului mondial s-au interesat de lusitan, formația care a reușit să câștige cursa pentru semnătura celui comparat deja cu Cristiano Ronaldo a fost, suprinzător, Atletico Madrid.

Pentru a-l aduce pe Wanda Metropolitano, gruparea antrenată de Diego Simeone a plătit nu mai puțin de 127 de milioane de euro. Astfel, atacantul în vârstă de 20 de ani a devenit al 3-lea cel mai scump transfer din istorie, după Neymar (220 milioane de euro, de la Barcelona la PSG) și Mbappe (180 de milioane de euro, de la Monaco la PSG).

Odată cu acest transfer, Joao Felix a devenit și cel mai scump fotbalist portughez din toate timpurile, depăşindu-l pe Cristiano Ronaldo, achiziţionat de Juventus de la Real Madrid cu 105 milioane euro.

Asemănat tot mai des cu starul lui Juventus și privit ca un înlocuitor al lui Ronaldo în naționala Portugaliei, Felix începe să prindă anvergură. Cotidianul italian Tuttosport i-a acordat trofeul Golden Boy pe anul 2019, distincție primită de cel mai bun fotbalist sub 21 de ani care evoluează într-un campionat din Europa. Dar tânărul pus pe liber de FC Porto pentru că era prea scund are aspirații mult mai mari și visează să cucerească și un Balon de Aur, lucru pe care Ronaldo l-a reușit în cinci rânduri. „Joao Felix poate câștiga Balonul de Aur, deoarece este un tânăr talentat și cu capul pe umeri. Nu mă îndoiesc de faptul că va fi un jucător de top pentru mult timp”, declara anul trecut președintele Benficăi Lisabona, Luis Filipe Vieira.

De curând, vârful portughez a mărturisit într-un interviu că plănuiește să-și încheie cariera la Benfica: „Acum îmi dau seama cât de fericit eram acolo, vreau să mă întorc cândva și să rămân în istoria clubului”.

În acest sezon, Joao Felix a îmbrăcat de 27 de ori tricoul celor de la Atletico Madrid, reușind să marcheze de șase ori. Cu el pe teren, formația pregătită de Simeone a eliminat-o pe FC Liverpool, campioana Europei, din Champions League.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...
Ultima oră
Pe aceeași temă