14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportJocurile Europene. Argint pentru România, la tenis de masă

Jocurile Europene. Argint pentru România, la tenis de masă

Bernadette Szocs, Elizabeta Samara şi Daniela Dodean au obţinut medaliile de argint, în timp ce echipa Germaniei a reuşit calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Samara şi Dodean au fost învinse în meciul de dublu de cuplul Nina Mittelham/Xiaona Shan cu 3-2 (9-11, 11-4, 11-6, 9-11, 11-6), Szocs a fost întrecută de Ying Han cu 3-1 (9-11, 11-5, 11-3, 11-2), iar Dodean a fost învinsă de Shan cu 3-1 (11-9, 11-9, 10-12, 11-7).

Aceasta este a doua medalie adusă României de tenis de masă la Minsk, după argintul cucerit de cuplul Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs la dublu mixt.

Bilanţul României a ajuns acum la două medalii de aur, trei de argint şi patru de bronz. Aurul a fost câştigat de Laura Georgeta Coman, în proba de puşcă aer comprimat 10 m, şi de Cătălin Chirilă şi Victor Mihalachi, la canoe-2 pe 1.000 m. Medaliile de argint au fost cucerite de Dacian Barna şi Andreea Bogati în proba de perechi mixte din concursul de gimnastică aerobică, de perechea Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs la tenis de masă – dublu mixt şi de echipa feminină de tenis de masă (Bernadette Szocs, Elizabeta Samara şi Daniela Dodean). Medaliile de bronz au fost obţinute la sambo, prin Daniela Poroineanu (cat. 56 kg), Anda Mihaela Vâlvoi (cat. 64 kg) şi Alina-Petronela Păunescu (cat. +80 kg), şi la gimnastică aerobică – grup (Gabriel Bocşer, Mihai Alin Popa, Dacian Nicolae Barna, Dorin Marian Broţei şi Andreea Bogati).

România participă cu 123 de sportivi la Jocurile Europene de la Minsk, programate între 21 şi 30 iunie. Reprezentanţii României vor concura la toate cele 15 sporturi şi discipline sportive din program: atletism, baschet 3×3, badminton, box, ciclism, fotbal pe plajă, gimnastică – artistică, aerobică şi ritmică, judo, kaiac-canoe, lupte – feminin, libere şi greco-romane, sambo, tenis de masă, tir sportiv şi tir cu arcul.

Rezultatele obţinute la atletism, badminton, ciclism, judo, karate, tenis de masă, tir cu acul şi tir sportiv contează pentru calificarea la Jocurile Olimpice – Tokyo 2020.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă