12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportJocurile Olimpice de la Tokyo, sigur în 2021

Jocurile Olimpice de la Tokyo, sigur în 2021

Deși criza sanitară este departe de a fi rezolvată, organizatorii Olimpiadei de la Tokyo, care în mod normal ar fi trebuit să se desfășoare în acest an, fac tot posibilul pentru ca cel mai așteptat eveniment sportiv al planetei să aibă loc în 2021.

Într-un interviu acordat presei internaționale, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Atletism a confirmat acest lucru. „Jocurile vor avea loc. Am fost luna trecută la Tokyo şi am petrecut 48 de ore intense, discutând cu organizatorii, autorităţile locale şi guvernul, care au dat dovadă de multă determinare”, a declarat Sebastian Coe.

„Încă păşim pe un teritoriu necunoscut. Nimeni nu ştie exact pentru moment dacă, aşa cum se speră, vom avea un stadion plin de fani pasionaţi şi gălăgioşi. Eu cred că va fi o dimensiune de distanţare socială”, a adăugat fostul dublu campion olimpic.

Totuși, având în vedere că peste 10.000 de sportivi din întreaga lume vor participa la Olimpiadă, există temeri că sosirea acestora ar putea provoca o creştere a cazurilor de infectare cu Covid-19.

Astfel, din cauza protocoalelor sanitare foarte stricte, este foarte posibil ca programul obișnuit al sportivilor să fie dat peste cap. Preşedintele CIO, Thomas Bach, a îndemnat comitetele olimpice naţionale să-şi adapteze planurile de călătorie ale sportivilor şi personalului de susţinere, astfel încât aceştia să nu ajungă prea devreme la Tokyo sau să rămână prea mult timp, pentru a reduce la minim riscul de infecţii.

Amânarea cu un an a Olimpiadei de la Tokyo din cauza pandemiei de coronavirus va costa Japonia 2,8 miliarde dolari, cea mai mare parte din aceste cheltuieli suplimentare fiind legate de activităţile operaţionale şi de măsurile de siguranţă contra Covid-19.

Guvernul Tokyo va contribui cu 1,15 miliarde dolari, în timp ce comitetul de organizare şi guvernul Japoniei vor acoperi restul sumei, cu circa 991 milioane dolari respectiv circa 683 milioane dolari.

Jocurile Olimpice din 2020 trebuiau să înceapă pe 24 iulie, dar evenimentul a fost amânat cu un an din cauza pandemiei şi va debuta pe 23 iulie 2021, urmând să se încheie pe 8 august 2021.

 

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă