Jucătoare de tenis arestată la Roland Garros. Acuzațiile îi pun în pericol cariera

Jucătoare de tenis arestată la Roland Garros. Acuzațiile îi pun în pericol cariera

Jucătoarea rusă Yana Sizikova a fost arestată la French Open și a fost plasată în arest pentru acuzațiile de fixare a meciurilor, au declarat vineri surse pentru Reuters.

Bianca Ion 0 comentarii

O sursă de poliție și federația franceză de tenis (FFT) au confirmat arestarea jucătoarei, dar nu a oferit explicații cu privire la motive.

Cu toate acestea, o sursă cu cunoștințe directe a problemei a declarat că arestarea a fost legată de acuzațiile de fixare a meciurilor. Acest lucru înseamnă că jucătoarea rusă ar fi încercat să „aranjeze” rezultatul meciului și este considerată ca fiind una dintre cele mai mari probleme în sporturile organizate și un scandal major. 

În septembrie anul trecut, procurorii francezi au deschis o anchetă cu privire la presupusele meciuri de meci într-un meci de dublu feminin la French Open.

Ancheta privind „frauda într-un grup organizat” și „corupția activă și pasivă” a fost legată de un meci de dublu între perechea română Andreea Mitu și Patricia Mari și Sizikova și Madison Brengle.

Shamil Tarpischev, președintele Federației Ruse de Tenis, a declarat agenției de știri RIA că a fost informat despre detenția lui Sizikova. Agenția de știri TASS a raportat, de asemenea, că ambasada rusă la Paris a fost informată despre situație.

„Nu am primit documente (cu privire la caz), deci este dificil să facem o evaluare a ceea ce sa întâmplat”, a spus Tarpischev citat de Reuters. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...