14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportJumătate de milion de dolari pentru un bolid de curse. Cine este...

Jumătate de milion de dolari pentru un bolid de curse. Cine este producătorul

 Fanii curselor de maşini au un nou motiv să se bucure de spectacol. BMW a prezentat primul M4 GT3 din istorie, iar acesta arată spectaculos.

Noul BMW M4 GT3 are un motor de 3 litri cu 6 cilindri şi dezvoltă până la 590 de cai putere. Nu o să o vezi pe străzi, ci doar pe circuit. Va putea fi cumpărată pentru curse din întreaga lume cu puţin peste 500 de mii de dolari.

Prototipul maşinii a parcurs până acum 14 mii de kilometri pe diferite circuite şi este gata şi de cursa de 24 de ore din Germania, de la Nurburgring. Acolo se va duela cu maşini de curse de la Audi, Mercedes și Porsche.

Timp de 2 ani a lucrat BMW la cel de-al treilea model din linia GT3 după Z4 şi M6.

„Acesta este! Vârful seriei motorsport de la BMW. Noul M4 GT3. Acesta este rezultatul unei munci grele şi a concentrării din ultimele luni. Am ţintit să dezvoltăm o nouă maşină de încredere şi performantă pentru curse”, a declarat Markus Flasch, CEO BMW.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă