14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportJustiţia spaniolă a clasat o a doua plângere depusă în 2020 împotriva...

Justiţia spaniolă a clasat o a doua plângere depusă în 2020 împotriva lui L. Messi

Acest bărbat, un argentinian pe nume Federico Rettori, care afirmă că a lucrat pentru fundaţia lui Messi, a depus în 2019 o altă plângere pentru aceleaşi motive, care a fost clasată de justiţie.

În ciuda acestui lucru, Rettori, care locuieşte în Spania, a depus din nou plângere împotriva lui Messi, a tatălui şi a fratelui acestuia, Jorge, respectiv Rodrigo, şi a fost audiat de o judecătoare în septembrie 2020, după ce a adus “mai multe documente”, a indicat instanţa.

După doi ani de anchetă, “nu a putut fi dovedită nicio faptă penală din partea persoanelor vizate de plângere”, a scris judecătoarea.

În plângerea depusă de el în 2019, Rettori a afirmat că fondurile obţinute de fundaţie “trebuiau la origine să fie destinate unor acţiuni sociale, în schimb au fost folosite pentru alte activităţi private sau în conturi bancare diferite de cele declarate de această fundaţie”.

Ancheta a stabilit că “în realitate reclamantul nu a fost niciodată angajatul” fundaţiei Messi.

Potrivit magistratei, Rettori a condus o asociaţie numită El Buen Camino (“Calea cea bună”), care a primit din partea fundaţiei Messi un total de 150.000 de euro în 2014-2015 pentru a lupta împotriva mortalităţii infantile în Sierra Leone, proiect ce a eşuat din cauza epidemiei de Ebola din această ţară, relatează Agerpres.

Adelina Toader
Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă