“La decima” pentru Real Madrid, și la baschet

“La decima” pentru Real Madrid, și la baschet

Real Madrid a câştigat al zecelea titlu de campioană a Europei la baschet din istoria sa, învingând cu scorul de 85-80 formaţia turcă Fenerbahce Istanbul, în finala Euroligii masculine, disputată duminică seara la Belgrad.

Rl online 0 comentarii

Madrilenii au detronat-o astfel pe Fenerbahce, prima echipă din Turcia care a intrat în posesia titlului continental, anul trecut la Istanbul, în faţa propriului public.

Real câştigase ultimul său titlu european în 2015, iar cinci dintre jucătorii care au participat la acel succes s-au aflat şi acum în lotul grupării spaniole, printre aceştia şi Rudy Fernandez, unul dintre cei mai buni baschetbalişti spanioli ai generaţiei sale.

Madrilenii s-au bazat, totodată, pe forma bună a coordonatorului Sergio Llull, decisiv în semifinala cu ŢSKA Moscova, precum şi pe creşterea în putere a slovenului Luka Doncic, desemnat sâmbătă cel mai bun jucător al sezonului (MVP), la doar 19 ani.

Campion european cu selecţionata Sloveniei, în septembrie 2017, Doncic urmează să evolueze din sezonul viitor în campionatul nord-american (NBA).
În meciul pentru locul 3, echipa lituaniană Zalgiris Vilnius a dispus cu 79-77 de formaţia rusă ŢSKA Moscova.

Comentarii

loading...