LIGA 1. Negoiță, în tratative cu un fond de investiții din Emirate

LIGA 1. Negoiță, în tratative cu un fond de investiții din Emirate

La Dinamo vine un arab... să-l cumpere

Aflată într-o criză profundă, Dinamo ar putea fi salvată de familia regală din Emiratele Arabe Unite, care este interesată de achiziția clubului din Ștefan cel Mare.

Cătălin Mihai 0 comentarii

Perioada neagră prin care una dintre cele mai iubite echipe din fotbalul autohton trece ar putea deveni istorie, dacă Ionuț Negoiță, actualul patron al „câinilor”, se va înțelege cu fondul de investiții Abu Dhabi Business Development, condus de membrii familiei regale din Emiratele Arabe Unite.

Informația a fost confirmată zilele trecute chiar de șeicul Tahnoon Nimer, reprezentant al grupului din Abu Dhabi, care a declarat că există discuții pentru preluarea lui Dinamo, iar tranzacția ar putea să se realizeze curând. „Suntem pe cale să achiziționăm clubul Dinamo, din România. În acest moment, avem negocieri ale formei finale de contract”, a spus șeicul.

Pentru a investi la echipa bucureșteană, arabii pun și câteva condiții. Reprezentanții fondului de la Abu Dhabi cer ca formația lui Uhrin să rămână în Liga 1 în acest sezon și să obțină licența pentru sezonul următor (2020/2021).

Dacă prima doleanță poate fi realizată, conducătorii din Ștefan cel Mare au mari emoții în privința obținerii licenței, deoarece clubul are multe datorii. A recunoscut asta chiar președintele Bogdan Bălănescu, care a declarat că Nistor a fost cedat la Craiova pentru ca jucătorii să-și poată primi o parte din salariile restante: „Cu banii încasați pe Nistor, Dinamo va plăti o parte dintre restanțele jucătorilor, astfel încât să putem lua licența”.

Abu Dhabi Business Development este un fond de investiții foarte puternic, care deține peste 60 de companii în toată lumea. De curând, șeicii au cumpărat-o pe Charlton Athletic, grupare din a treia ligă engleză, în schimbul sumei de 65 de milioane de euro.

În acest moment, Dinamo ocupă locul 9 în clasamentul Ligii 1 și are nevoie de o minune pentru a prinde play-off-ul. „Câinii” au 28 de puncte și sunt la cinci lungimi distanță de Gaz Metan, ocupanta ultimului loc de play-off.

Comentarii

loading...