20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportLegendarul Pele a căzut pradă depresiei

Legendarul Pele a căzut pradă depresiei

După ce în ultimii ani a fost supus mai multor intervenții chirugicale, din cauza problemelor urinare și de mobilitate, legenda fotbalului mondial Pele trece prin momente de cumpănă. Cel care a vorbit despre starea brazilianului a fost chiar fiul său, Edinho.

„Este foarte fragil în ceea ce priveşte mobilitatea. I-a fost montată o proteză la şold şi nu a avut parte de o recuperare ideală. Acum are o problemă legată de deplasare, iar acest lucru i-a generat un fel de depresie. El este regele, a fost mereu o figură impozantă, iar acum nici nu mai poate merge aşa cum trebuie. Este stânjenit, nu vrea să iasă, să fie văzut sau să facă ceva care presupune ieşirea din casă. Este foarte retras, singur”, a spus Edinho.

Pe numele său real Edson Arantes do Nascimento, Pele a cucerit de trei ori Cupa Mondială cu selecţionata Braziliei, în 1958, 1962 și 1970.

Ajuns în pragul vârstei de 80 de ani, brazilianul se poate mândri cu un număr record de goluri marcate în întreaga sa carieră. Acesta a „perforat” plasele porților adverse de 1281 de ori în cele 1363 de jocuri disputate.

În vara acestui an se vor împlini 50 de ani de ultimul titlu de campion mondial cucerit de Pele, cel de la ediţia Mexic 1970. Atunci, naționala Seleção, considerată cea mai bună echipă din istorie, a fost colegă de grupă cu România, pe care a învins-o greu, cu 3-2.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...

Rețea pakistaneză de trafic de migranți, destructurată în România

O investigație transfrontalieră condusă de Poliția Română (Poliția Română), sprijinită de Europol și la care au participat poliția austriacă (Landeskriminalamt Salzburg) și Forțele carabinierilor...

Găgăuzia vrea ca Republica Moldova să fie în uniunea economică a Rusiei, nu în UE

Guvernatoarea Găgăuziei - regiune autonomă a Republicii Moldova - a declarat că Republica Moldova ar trebui să facă parte din Uniunea Economică Eurasiatică, alături...
Ultima oră
Pe aceeași temă