13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSport„Leii” din Bănie își fac echipă de fotbal feminin

„Leii” din Bănie își fac echipă de fotbal feminin

Mișcarea oltenilor vine în contextul în care Federația Română de Fotbal (FRF) a decis să forțeze cluburile din Liga 1 să-și înființeze echipe feminine pentru sezonul 2020/2021, fiind una dintre condițiile obligatorii pentru obținerea licenței de participare în primul eșalon fotbalistic. Obligativitatea face parte din măsurile conducerii FRF de dezvoltare a fotbalului feminin la nivel de club.

Astfel, începând cu sezonul viitor, toate echipele care vor activa în Liga 1 trebuie să îndeplinească cerinţa de a înregistra minimum 20 de jucătoare care să evolueze în Campionatul Naţional U15 feminin.

Cu toate acestea, echipele au posibilitatea de a semna un protocol de colaborare cu un club de fotbal feminin din Liga 1, Liga 2 sau Liga 3, caz în care echipa va participa în competiţiile de junioare cu numele clubului de Liga 1 masculin.

Prima selecţie pentru echipa de fotbal feminin a Universităţii Craiova este programată duminică, 26 ianuarie, și va fi coordonată de Adriana Rogojină.

Imediat ce au aflat numele celei alese de patronul Mihai Rotaru să conducă selecția, ultrașii din Bănie au răbufnit. Motivul este unul limpede. Fanii „leilor” au investigat trecutul acesteia și au descoperit că susține Rapidul și a empatizat cu formația lui Adrian Mititelu din Liga a 3-a. Ca să-și demonstreze și mai mult pasiunea pentru gruparea alb-vișinie, Adriana folosește nickname-ul „Fotbalista Rapidista”.

Rogojină a reacționat prompt și și-a cerut scuze prin intermediul paginii sale de Facebook, însă ultrașii formației craiovene nu au fost impresionați și ar putea boicota viitoarea echipă feminină a clubului.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă