Elevii lui Pițurcă au obținut o victorie categorică

Elevii lui Pițurcă au obținut o victorie categorică

„Leii” din Bănie, show total cu Dinamo

Universitatea Craiova a învins-o clar pe Dinamo, scor 4-1, într-un meci disputat la Drobeta-Turnu Severin și considerat pe teren propriu.

Cătălin Mihai 0 comentarii

Epilogul etapei a 15-a a început cu golul anulat controversat al lui Moldoveanu, pe motiv de offside. Oltenii au reușit să „perforeze” pentru prima dată poarta dinamovistă în minutul 20, când Ivanov a plutit deasupra apărătorilor alb-roșii și a reluat cu capul centrarea lui Bărbuț. Piscitelli a scos apoi senzațional șutul lui Ivan și a avut o nouă intervenție salutară la mingea trimisă de Ivanov. Universitatea Craiova și-a majorat avantajul în minutul 31, după o gafă în lanț a dinamoviștilor, când Ivan a reușit primul gol de la revenirea în Bănie, cu un șut la colțul lung. După ocazia uriașă a lui Perovic, care a lovit bara din 2 metri, Ivan a recidivat și a reușit dubla în prelungirile primei reprize, cu o scăriță de senzație.

Trupa din Ștefan cel Mare a redus totuși din diferență în minutul 57, prin căpitanul Nistor, cu un șut din unghi. Mihăilă a pecetluit definitiv soarta meciului în minutul 86, cu o acțiune care l-ar fi putut face invidios și pe Gareth Bale.

Aflat la primele goluri de la revenirea în Liga I, Andrei Ivan a fost eroul incontestabil al derby-ului disputat la Severin. „M-am simțit foarte bine azi. Mi-aș dori să marchez mai multe goluri. Era primul hat-trick din cariera mea, dacă marcam și în repriza a doua. Suntem fericiți de cum am jucat azi și că am câștigat cele trei puncte”, a spus atacantul în vârstă de 22 de ani.

În urma acestei înfrângeri, elevii lui Uhrin se îndepărtează de play-off, în timp ce oltenii au revenit pe podiumul Ligii I, cu 27 de puncte. Dinamo ocupă poziția a 9-a, cu 20 de puncte.

Pentru alb-roșii urmează o altă partidă extrem de complicată, la București urmând să facă deplasarea campioana ultimelor două ediții de campionat, CFR Cluj.

Comentarii

loading...