9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportLewis Hamilton, al șaselea titlu mondial

Lewis Hamilton, al șaselea titlu mondial

Totul s-a oficializat după Marele Premiu al Statelor Unite, desfășurat la Austin. Pornit de pe locul al cincilea pe grila de start, Hamilton s-a clasat pe poziția secundă, după coechipierul său finlandez Valtteri Bottas, care și-a concretizat pole position-ul și a terminat pe prima treaptă a podiumului.

În vârstă de 34 de ani, Hamilton l-a devansat pe legendarul Juan Manuel Fangio, care are cinci titluri mondiale și este la un singur titlu de germanul Michael Schumacher.

„Nu pot să cred, vă mulţumesc mult”, a spus Hamilton, adresându-se echipei sale după ce a trecut linia de sosire în faţa olandezului de la Red Bull, Max Verstappen. „Când aveam şase sau şapte ani, tatăl meu mi-a spus să nu abandonez niciodată. Ăsta e un cuvânt lege în familia noastră! Mereu am spus că recordul lui Michael Schumacher nu este obiectivul meu. Nu mă ghidez după recorduri şi astfel de lucruri. Mereu m-am gândit că sunt prea departe şi acum, chiar dacă este aproape, tot departe mi se pare”, a declarat pilotul britanic.

Lewis Hamilton a cucerit un titlu mondial în 2008, cu McLaren, şi alte cinci, în 2014, 2015, 2017, 2018 şi 2019, cu Mercedes.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Ramzan Kadîrov se antrenează într-o sală de fitness după ce s-a anunțat că e pe moarte

Omul forte din Cecenia, Ramzan Kadîrov, a publicat un videoclip în care arată cum se antrenează într-o sală de fitness, într-o aparentă intenţie de...

Care este cel mai bun material pentru covoare și covorașe de joacă pentru camera copiilor

Când vine vorba de crearea unui spațiu confortabil și sigur pentru bebeluși și copii, selectarea covorului potrivit și a covorașului de joacă a celor...

Dinamo, victorie la limită în prima manșă a sferturilor de finală din EHF European League

Formația de handbal masculin Dinamo Bucureşti s-a impus cu scorul de 28-27 în fața danezilor de la Skjern Handbold, pe teren propriu, în prima...
Ultima oră
Pe aceeași temă