13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportLiga 1: Ionuț Stroe cere sancțiuni pentru echipele cu cazuri de COVID-19

Liga 1: Ionuț Stroe cere sancțiuni pentru echipele cu cazuri de COVID-19

El a subliniat însă că Liga I trebuie să se termine pe teren. “E clar că avem deja un fenomen, cel mai important lucru este să nu ne permite niciun fel de relaxare, pentru că potenţialul de a se extinde este mare. Nu putem invoca accidente sau situaţii care ţin de hazard când vorbim de 14-15 infectări cu coronavirus la o echipă. Sunt nişte reguli care ar trebui să definească activitatea unor sportivi profesionişti care sunt sigur că îşi doresc să termine această competiţie. Le-am solicitat celor de la FRF şi LPF aplicarea unor măsuri care să verifice, să stabilească responsabilităţi, să sancţioneze anumite comportamente vizavi de cauzele care au generat aceste cazuri de COVID în fotbalul românesc şi, bineînţeles, să redreseze corabia. Pentru că până la urmă această competiţie a Ligii I trebuie să se termine pe teren. Niciun fel de decizie a anumitor foruri nu înlocuieşte munca, spectacolul, fair play-ul şi competiţia”, a afirmat Stroe.

Prezent la Complexul Sportiv Naţional Snagov, unde a participat la ceremonia de inaugurare a proiectului Aleea Mâinile de Aur, dedicat medaliaţilor olimpici ai României la canotaj, ministrul a menţionat că fotbaliştii ar putea intra în cantonamente izolate două săptămâni pentru a încheia cu bine actuala ediţie a Ligii I.

“Mai sunt două săptămâni şi nu putem să nu facem o comparaţie între aceşti sportivi de la canotaj, care stau de trei luni în izolare, fac sacrificii imense şi nu au niciun fel de problemă în a se pregăti izolaţi pentru Jocurilor Olimpice de la anul… şi situaţia de la fotbal. La fotbal mai sunt doar două săptămâni şi nu cred că e un efort prea mare pentru cluburi să urmeze exemplul loturilor olimpice şi să se pregătească în cantonamente. Le-ar proteja în primul rând sănătatea şi ar asigura faptul că Liga I se va încheia cu succes. Două săptămâni nu cred că moare nimeni în cantonament”, a precizat el.

Vicepremierul Raluca Turcan a menţionat la rândul ei că fotbaliştii ar trebui să ia exemplu de la canotori, pe care i-a felicitat pentru modul în care au respectat regulile de sănătate publică.

“Apreciez modul în care Federaţia Română de Canotaj a respectat regulile de sănătate publică şi s-a comportat în perioada de pandemie pentru a nu periclita performanţa sportivă. Aviz celor din fotbal pentru că atunci când îţi asumi intrarea într-un cantonament presupune un sacrificiu şi respectarea unor reguli. Niciun sportiv nu obţine rezultate dacă nu îşi asumă sacrificii”, a afirmat Turcan.

Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a catalogat drept “răsfăţ” atitudinea fotbaliştilor care se opun pregătirii pe termen lung în cantonament.

“Nu este vorba despre faptul că la fotbal sunt mai sensibili decât la canotaj. Cred că e vorba despre un răsfăţ. Fotbaliştii, care sunt cei mai mediatizaţi în ultima perioadă, trebuie să înţeleagă că sportul de înaltă performanţă cere şi sacrificii. Mai ales că fotbalul este profesionist. Şi atunci când îţi negociezi contractul trebuie să ştii că te supui anumitor reguli. Dacă nu te supui înseamnă că nu eşti profesionist sau nu eşti destul de bun… iar performanţa nu poate să apară în condiţiile acestea”, a subliniat Lipă.

De la reluarea campionatului Ligii I la fotbal au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 la angajaţi şi jucători ai cluburilor FC Dinamo, FC Botoşani, CFR Cluj şi Universitatea Craiova, ceea ce a dus la suspendarea unor meciuri şi deschiderea unor anchete epidemiologice de către Direcţiile de Sănătate Publică. De asemenea, în Liga a II-a au fost depistate cazuri pozitive la cluburile Concordia Chiajna, Petrolul Ploieşti şi FC Argeş.

În rândul arbitrilor, în lotul pentru primele două eşaloane, au fost depistate patru cazuri, persoanele în cauză fiind oprite de la delegări de Federaţia Română de Fotbal.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă