Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Liga spaniolă de fotbal amendată cu 250.000 de euro de agenţia pentru protecţia datelor

Liga spaniolă de fotbal amendată cu 250.000 de euro de agenţia pentru protecţia datelor

Liga spaniolă de fotbal a fost amendată cu suma de 250.000 de euro de către AEPD pentru faptul că nu a informat utilizatorii aplicaţiei sale oficiale în legătură cu faptul că aceasta poate activa microfoanele smartphone-urilor şi poate localiza utilizatorul, relatează Reuters.

Rl online 0 comentarii

La Liga a afirmat, într-un comunicat publicat marţi, că întotdeauna s-a supus regulamentelor legate de protecţia datelor şi a negat că ar fi încălcat legea.

''La Liga este în dezacord total cu această decizie, respinge sancţiunea impusă, pe care o consideră injustă, nefondată şi disproporţionată, considerând că Agenţia naţională pentru protecţia datelor (AEPD) nu a făcut eforturile necesare pentru a înţelege cum funcţionează tehnologia'', se arată în comunicat.

''Drept urmare, vom contesta decizia la tribunal, pentru a demonstra că acţiunile noastre au fost întotdeauna responsabile şi în
concordanţă cu legile'', precizează liga spaniolă de fotbal.

Aplicaţia oficială La Liga a fost descărcată de peste 10 milioane de ori, menţionează Reuters.

La Liga a precizat că tehnologia o ajută în lupta sa de durată cu pirateria, care o costă circa 400 de milioane de euro pe an pierderi în drepturi comerciale şi audiovizuale.

Organizaţia a subliniat că tehnologia nu permite ascultarea vocilor şi conversaţiilor utilizatorilor aplicaţiei.

La Liga a acuzat şi faptul că decizia AEPD violează transparenţa, deoarece utilizatorii aplicaţiei sale trebuie să îşi dea de două ori acordul pentru ca microfoanele smartphone-urilor să fie activate.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...