Starul Barcelonei a intrat în istorie

Starul Barcelonei a intrat în istorie

Lionel Messi, „stăpânul” Baloanelor de Aur

Argentinianul Lionel Messi a cucerit cel de-al şaselea Balon de Aur al carierei și a rescris istoria fotbalului, devenind cel mai titrat jucător din toate timpurile.

Cătălin Mihai 0 comentarii

Teatrul Chatelet din Paris a fost gazda binecunoscutului eveniment organizat de revista France Football, cea care desemnează cel mai bun jucător al anului, în urma votului secret al juriului format din jurnalişti de specialitate din toate ţările.

Așa cum mulți se așteptau, Lionel Messi a fost cel care a ridicat deasupra capului marele trofeu, stabilind astfel un record absolut. Vedeta Barcelonei și-a trecut în palmares Balonul de Aur cu numărul șase, devansându-l astfel pe marele său rival, portughezul Cristiano Ronaldo, care are „doar” cinci trofee.

Starul în vârstă de 32 de ani s-a impus în faţa fundaşului olandez Virgil van Dijk, cel care a cucerit Liga Campionilor în tricoul lui Liverpool. Cristiano Ronaldo a ocupat locul al treilea în ierarhia finală. De altfel, portughezul nici nu a fost prezent la gală.

Câștigătorul de anul trecut, Luka Modric, echipierul marei rivale Real Madrid, a fost cel care i-a înmânat prețiosul trofeu lui Messi. „În urmă cu 10 ani primeam primul Balon de Aur. Îmi amintesc că am venit aici cu cei trei frați ai mei, aveam doar 22 de ani și nu visam la așa ceva. Acum îl primesc pe al șaselea, într-un moment total diferit al vieții. Sunt alături de soția mea, de copii, de fratele meu și de nepoți. În tot acest timp, niciodată nu am renunțat la a visa, am avut mereu dorința de a evolua de la o zi la alta. Sper să rămân la fel și în anii care urmează. Sunt conștient de vârsta pe care o am, dar simt că am mulți ani înainte. Vreau să mă bucur de fotbal, de familia mea și de colegi”, au fost primele cuvinte ale lui Leo, imediat după primirea trofeului.

Messi, care anul acesta a câștigat doar titlul de campion al Spaniei, cu Barcelona, a mai cucerit trofeul în 2009, 2010, 2011, 2012 şi 2015. Pe lângă Balonul de Aur, în 2019 Messi a mai bifat două premii: FIFA The Best, pentru cel mai bun jucător, cât şi Gheata de Aur, acordată celui mai bun marcator.barce

Comentarii

loading...