11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportHalep a spulberat-o pe Sloane Stephens și a câștigat primul Mare Șlem...

Halep a spulberat-o pe Sloane Stephens și a câștigat primul Mare Șlem din carieră

Halep nu a amintit aproape deloc pe durata primului set de intensitatea etalată în timpul semifinalei cu Muguruza. Românca a jucat temător, a evitat să caute colțurile terenului, iar atacurile sale au fost complet lipsite de profunzime.

Stephens nu a făcut decât să se apere, a absorbit mingile moi trimise de Simona și a atacat fără milă. În rest, nu a putut decât să asiste la greșelile neforțate ale Simonei, care după 3 game-uri avea deja 7 neforțate.

Halep nu și-a mai pierdut serviciul, însă break-ul inițial reușit de Stephens a fost suficient pentru ca americanca să “fugă” cu primul set.

Setul secund a început dezastruos pentru Simona, care și-a pierdut rapid serviciul, iar Stephens a făcut 2-0. O situație extrem de ingrată, nebănuită nici de cei mai pesimiști fani!

Deși privirea ei nu oferea cele mai îmbucurătoare semnale, Simona a luptat impresionat și a câștigat următoarele 4 game-uri. Halep a pornit seria loviturilor agresive, care i-au lipsit cu desăvârșire în primul set.

După încă două game-uri de rătăcire, în care Stephens a egalat la 4, Simona a găsit resursele necesare pentru a forța și a-și adjudeca setul secund.

Halep a apelat la o pauză de vesiar după câștigarea setului secund, iar ulterior a manageriat excelent primele game-uri ale decisivului. A revenit din două situații dificile pe propriul serviciu, a făcut break exact când trebuia, iar scorul arăta nesperat: 3-0 pentru Simona Halep.

Următorul game a fost unul de-a dreptul imens! Condusă cu 30-40, Halep s-a apărat uluitor, a câștigat un schimb dramatic și a reușit al doilea break al partidei.

Simona a terminat glorios meciul, câștigând finala total meritat. Primul trofeu de Mare Șlem al carierei, o adevărată descătușare după alte 3 finale pierdute la limită!

Simona a savurat momentul victoriei în lojă, unde toți apropiații, în frunte cu Darren Cahill, au felicitat-o cu lacrimi în ochi.

Pentru Simona Halep urmează sezonul de iarbă, unde va juca primul turneu peste două săptămâni, la Eastbourne.

 

LIVE TEXT

UPDATE 6-1 BRAVOOOO SIMONAAAA !

UPDATE 5-1, Game Stephens: Simona Halep a fost aproape să câștige decvisivul la 0, a condus cu 30-0, dar Stephens a luptat uluitor și a reușit să câștige primul său game al decisivului. Simona va servi în momentele care urmează pentru câștigarea trofeuluI!

UPDATE 5-0 Simona pare să fi renăscut total. Sloane Stephens nu mai știe cum să oprească tirul de lovituri de nota 10 ale Simonei. Halep e cu un game mai aproape de titlu!

UPDATE 4-0, Break Halep! Simona este absolut fabuloasă în aceste momente și reușește al doilea break al setului! Condusă cu 30-40, Halep s-a apărat uluitor, a câștigat trei schimburi de-a dreptul FABULOASE și a reușit break-ul care o plasează din ce în ce mai aproape de câștigarea trofeului!

UPDATE 3-0 Game Simona, care se desprinde în setul decisiv, avantaj cosntruit cu un joc mai lucid, care vine ca o continuare a setului al doilea, câștigat tot de româncă.

UPDATE 2-0, Break Halep! Fără să forțeze, Simona Halep reușește să facă break și să se distanțeze în setul secund! Jocul lui Stephens s-a dezechilibrat din ce în ce mai mult, iar americanca a comis greșelile neforțate care au facilitat break-ul Simonei

UPDATE 1-0 Game Simona. Halep reușește să pășescă cu dreptul în setul deciziv, început temător primul game al setului decisiv. Stephens și-a procurat rapid un avantaj de 30-0, dar Halep a revenit superb, nu a mai pierdut niciun punct și a închis game-ul după ce a atacat-o furibund pe Stephens

UPDATE 6-4, Break, Set Halep: Simona câștigă încă un game tensionat și își adjudecă setul.  Stephens nu rezistă presiunii impuse de Halep și greșește două mingi ușoare. Vom avea decisiv! Imediat după ultimul punct al setului, Halep a cerut pauză de vestiar!

UPDATE 5-4, Game Halep: Exact cum era de anticipat, acest game a fost unul extrem de tensionat și echilibrat. Simona și Stephens au încercat din răsputeri să preia avantajul, însă câștig de cauză a avut în cele din urmă Simona, care, de la 30-30, a câștigat două puncte în urma unei ofensive brutale!

UPDATE 4-4, Game Stephens: Simona nu confirmă revenirea de formă și se vede egalată de Stephens.

UPDATE 4-3, Break Stephens: Sloane reintră în set fără să facă eforturi prea mari., izbutind breka-ul după un game dezastruos al Simonei. Americanca a lovit o singură lovitură câștigătoare, un forehand superb în lung de linie. În rest, punctele i-au fost oferite cadou de Halep, care a comis 3 greșeli neforțate

UPDATE 3-2, Game Halep! De aici să înceapă revenirea? Halep gestionează excelent acest game, se impune la 0 și preia conducerea pentru prima dată în meci! Darren Cahill simte momentul bun al elevei sale și o aplaudă în picioare pe Simona Halep, într-o încercare de a o impulsiona pe Halep, golită de repere și agresivitate pe parcursul primului set

UPDATE 2-2 Break Halep! Simona conduce din nou cu 30-0, însă de data aceasta nu mai risipește avantajul și reușește să facă break într-o manieră categorică, la 0. Este primul game câștigat de Simona pe serviciul adversarei din tot meciul!

UPDATE 1-2, Game Halep: Simona Halep luptă din răsputeri pentru a-și câștiga primul game la serviciu din setul secund. Halep a greșit câteva mingi ușoare, iar Stephens a continuat să preseze în permanență. În cele din urmă, Halep a închis game-ul cu un forehand ofensiv lovit din preajma fileului.

UPDATE 0-2, Game Stephens: Simona a început bine game-ul, a condus rapid cu 30-0, dar nu a mai câștigat niciun punct până la finalul game-ului. Simona s-a temut să lovească decisiv, atacurile ei nu au avut profunzime, iar Stephens nu a făcut decât să returneze cu multă liniște toate mingile Simonei. Stephens se distanțează și în setul secund, iar perspectivele nu sunt cele mai îmbucurătoare pentru Halep

UPDATE 0-1, Break Stephens! Americanca începe excelent și setul secund și reușește să câștige pe serviciul Simonei la cea de-a patra minge de break avută. Halep a încercat să fie mai ofensivă, dar Stephens s-a apărat extraordinar, destabilizând jocul româncei

A început setul secund, Halep se află la serviciu!

3-6, Game, Set Stephens: Simona a făcut eforturi mari pentru a face break-ul, dar jocul lui Stephens a fost din nou la parametri maximi. Americanca a salvat o minge de break a Simonei, procurată de Simona după ce a variat jocul, punând o scurtă de efect. Ajutată de serviciu și de plasamentul ireproșabil al loviturilor, dar și de o neforțată a Simoeni, Stephens își adjudecă primul set 

3-5, Game Halep: Simona Halep nu cedează și rămâne în primul set. Jucătoarea noastră încearcă să-și asume riscuri și finalizează superb, cu un nou forehand în cross. Simona se apropie la 3-5, dar Sloane va servi în momentele ce urmează pentru a închide manșa inaugurală

UPDATE 2-5, Game Stephens: Game extrem de disputat. Simona a încercat să preia inițiativa, a condus cu 30-15, dar Stephens și-a păstrat calmul, a revenit și a câștigat game-ul. Stephens lovește extrem de plasat și domină “jocul minții” cu Halep. Ultimul punct, adjudecat de Stephens cu un forehand în contre-pied de toată frumusețea, arată că Stephens se află în controlul total al partidei

UPDATE 2-4, Game Halep: Halep încearcă să rămână în primul set, nu se crispează și reușește să-și câștige game-ul. Halep a condus cu 30-0, a fost egalată, dar a manageriat bine emoțiile și și-a făcut serviciul. Acesta a fost primul game în care greșelile neforțate s-au strecurat în jocul perfect al americancei

UPDATE 1-4, Simona pare să nu se regăsească, cel puțin la început de meci. Jocul pare să urmeze același calapod ca și meciurile de până acum, când Simona s-a “urnit” ceva mai greu.

UPDATE 1-3, Break Stephens. Jucătoarea americană pare să fie mult mai proaspătă în joc, nu face greșeli prea multe, dar nici nu preia inițiativa.Simona a început bine meciul, reușind o execuție incredibilă, un forehand în cross dintr-un unghi imposibil. De acolo, Stephens a jucat foarte solid, a transformat eficient defensiva în ofensivă și a reușit să facă break-ul, după o eroare neforțată a Simonei, care a trimis un forehand în fileu.

UPDATE 1-2, Game Stephens: Sloane preia avantajul în primul set, după un game adjudecat la 30. Loviturile Simonei nu au încă profunzimea avută în meciul cu Muguruza. Halep a lovit în majoritatea schimburilor moale, pe centru, permițându-i americancei să dicteze ritmul schimburilor. Stephens se poziționează avansat în teren și livrează lovituri puternice, atât pe forehand cât și pe backhand

UPDATE 1-1, Game Halep: Simona contracarează și reușește la rândul său să-și facă primul game la serviciu al partidei, unul foarte disputat. Nu a fost însă o misiune ușoară. Stephens pare într-o formă bună în acest start de meci: americanca lovește foarte lung, stă bine în raliuri, iar apărarea îi funcționează la parametri buni.

UPDATE 0-1, Game Stephens: Sloane își adjudecă fără emoții primul game al partidei. Simona a lovit moale și a comis două erori neforțate. Stephens a câștigat game-ul la 15, finalizând superb cu un backhand în lung de linie la care Halep nu a găsit răspuns

16:10 Începe partida! Sloane Stephens va servi prima

16:02 Cele două jucătoare au intrat pe teren. Cele două jucătoare se află la încălzire, iar partida va începe în scurt timp. Atmosferă superbă la Paris, unde arena Philippe Chatrier e arhiplină!  

Simona Halep o conduce cu 5-2 pe Stephens în raportul meciurilor directe și a câștigat ambele întâlniri pe zgură. De altfel, Stephens nu s-a mai impus în fața Simonei de 5 ani, când o învingea în 2013 optimile de la Roland Garros. Totuși, cele două nu s-au mai întâlnit niciodată într-un meci cu o asemenea miză. 

Simona Halep a avut un parcurs aproape perfect la ediția din acest an de la Paris. După ce a spulberat emoțiile din meciul inaugural cu Alison Riske, când a pierdut categoric primul set, liderul mondial a traversat fără emoții următoarele trei meciuri, cu Townsend, Andrea Petkovici și Elise Mertens.

Emoții au fost din nou după ce Angelique Kerber a reușit să-i ia Simonei primul set în sferturi, dar Halep a surclasat-o pe nemțoaică în următoarele două seturi. A urmat jocul impresionant etalat de Simona în semifinala cu Muguruza, pe care a învins-o fără drept de apel, 6-1, 6-4.

Nici Sloane Stpehens nu a avut mari emoții în a atinge ultimul act de la Roland Garros. Singurul set pierdut a venit în turul III, când americanca a fost la un pas să fie eliminată de Camila Giorgi. Italianca i-a pus mari probleme lui Sloane,  i-a luat primul set, însă Stephens a găsit resurse să câștige un decisiv dramatic, 8-6. 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă