14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportLotul olimpic de canotaj al României a plecat în cantonament în Italia

Lotul olimpic de canotaj al României a plecat în cantonament în Italia

Lotul Olimpic de Canotaj al României, format din 64 de persoane, dintre care 56 de sportivi, a plecat în Italia, pentru un cantonament programat la Piediluco.

Sportivii români vor sta în cantonament până la primăvară, atunci când vremea va permite reluarea antrenamentelor la Complexul Sportiv Național Snagov. Delegația României a călătorit in Italia cu o cursă charter Tarom, care le-a fost rezervată în exclusivitate. 

„Mulțumim companiei Tarom pentru tot sprijinul acordat în acest an dificil. Toți sportivii au fost testați înainte de plecare și ne-am dorit ca deplasarea lor să se facă în deplină siguranță, iar un avion charter era cea mai viabilă soluție. Tarom ne-a fost alături și de această dată, așa cum s-a întâmplat și la Campionatele Europene, dar și în primăvară, când sportivii au revenit de urgență în România din cantonamentul din Italia de iarna trecută”, a declarat Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj.

Canotorii români vor petrece și Sărbătorile de iarnă în cantonement. Ei se pregătesc intens pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor, unde România are deja șapte bărci calificate.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă