3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSportLucrările la stadioanele din Capitală avansează. Când se montează gazonul

Lucrările la stadioanele din Capitală avansează. Când se montează gazonul

 

“Tema întâlnirii a constituit-o evoluţia dezvoltării lucrărilor de infrastructură, respectiv, stadiul execuţiei lucrărilor la calea ferată Gara de Nord – Otopeni, Aeroportul Băneasa, la stadioanele şi bazele sportive. De asemenea, s-a discutat despre activitatea desfăşurată de Federaţia Română de Fotbal, dar şi de Primăria Municipiului Bucureşti, în contextul amânării turneului final EURO 2020. Astfel, în cazul celor 3 stadioane, veştile sunt îmbucurătoare, pentru ”Arcul de Triumf” gazonul urmând să fie montat la mijlocul lunii iulie a.c., pentru ”Ghencea”, în jurul datei de 15 august a.c., iar pentru Rapid, în luna noiembrie a.c. S-a stabilit oportunitatea unei întâlniri la care să participe şi reprezentanţi ai Primăriilor Sectoarelor 1 şi 6, cât şi ai Primăriei Municipiului Bucureşti, pentru identificarea, conform competenţelor care revin fiecăruia, a zonele de responsabilitate în ceea ce priveşte amenajarea domeniului public din imediata apropiere a stadioanelor”, se menţionează într-un comunicat remis presei de către Ministerul Tineretului și Sportului (MTS), la finalul şedinţei Comitetului Interministerial pentru găzduirea turneului final al EURO 2020.

La şedinţa Comitetului Interministerial de coordonare şi organizare a Campionatului European de Fotbal 2020, prima după amânarea turneului pentru 2021 din cauza pandemiei de coronavirus, au participat reprezentanţi ai Ministerului Tineretului şi Sportului, Ministerului Transporturilor, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Finanţelor Publice, Companiei Naţionale de Investiţii, Primăriei Municipiului Bucureşti şi Federaţiei Română de Fotbal, întâlnirea fiind prezidată de consilierul onorific al primului ministru, Gheorghe Popescu.

Toţi cei prezenţi au agreat faptul că răgazul obţinut ca urmare a amânării competiţiei din cauza pandemiei este folositor pentru terminarea lucrărilor. Faptul că s-au identificat soluţii pentru lucrul în siguranţă pe perioada stărilor de urgenţă şi alertă, a condus la înregistrarea unor progrese semnificative pentru graficul de execuţie a obiectivelor.

Pentru reabilitarea bazelor sportive, s-a finalizat selecţia celor înscrise, fiind analizate documentaţiile depuse, pentru cele care au depus printre primele dintre ele fiind demarate şi procedurile de achiziţii de lucrări. Importanţa refacerii acestor obiective este dată atât de desfăşurarea EURO 2020, cât şi de obţinerea unei continuităţi în utilizarea bazelor sportive, printr-o creştere a gradului de exploatarea, cu încurajarea practicării sportului şi după finalizarea turneului.

Turneul final al Campionatului European de fotbal, programat iniţial în perioada 12 iunie – 12 iulie 2020, a fost amânat de UEFA pentru 11 iunie – 11 iulie 2021, din cauza pandemiei de coronavirus, decizia fiind luată în urma unei teleconferinţe organizate, pe 17 martie, de forul continental cu toate cele 55 de federaţii naţionale. UEFA a decis ca denumirea competiţiei să rămână EURO 2020 chiar dacă aceasta va avea loc în anul 2021.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European pe Arena Naţională din Capitală.

UEFA solicită celor 12 ţări organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo, însă lucrările au început doar la primele trei. Din motive juridice, lucrările la stadionul Dinamo întârzie să înceapă.

Ediţia aniversară, care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia) şi Bilbao (Spania).

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Dacă se califică în urma barajului de Liga Naţiunilor, echipa naţională a României va disputa cel puţin două partide la Bucureşti.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă