10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportLuptăm pentru Mondiale cu „panzerul” german

Luptăm pentru Mondiale cu „panzerul” german

Aflată în urna a doua valorică la tragerea la sorți de la Zurich, România a fost repartizată în grupa J a preliminariilor pentru Cupa Mondială găzduită de Qatar.

Pentru a reveni în elita fotbalului mondial după o absență de 24 de ani, tricolorii pregătiți de Mirel Rădoi vor trebui să treacă prin furcile caudine ale duelurilor cu Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein.

De departe, cel mai greu adversar și favorita certă a grupei este puternica selecționată a Germaniei. Cu patru titluri mondiale și trei europene în palmares, „panzerul” condus de Joachim Low pare de neatins. Conform site-ului de specialitate Transfermarkt, valoarea totală a lotului german depășește amețitoarea sumă de 700 de milioane de euro, de 15 ori mai mult decât Pușcaș și compania.

România va avea însă posibilitatea să își ia revanșa în fața Islandei, echipa care ne-a învins în semifinala play-off-ului pentru Euro. Nordicii sunt într-o scădere de formă evidentă, fiind surclasați de Belgia, Danemarca și Anglia în Liga Națiunilor.

În mod normal, celelalte echipe din grupă, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein, nu ar trebui să pună probleme naționalei antrenate de Rădoi.

Câștigătoarele celor zece grupe europene se califică direct la Cupa Mondială, în timp ce ocupantele locurilor secunde vor intra, alături de cele mai bune două câștigătoare de grupe în Liga Națiunilor care nu se află pe primele două poziții în preliminarii, într-o serie de două baraje pentru a stabili ultimele trei naționale calificate.

Cele zece ocupante ale locurilor secunde vor forma un clasament separat, în baza rezultatelor din aceste preliminarii. Primele șase locuri secunde vor fi gazde ale primului baraj, disputat într-o singură manșă, iar celelalte patru echipe plus cele două echipe care vin din Liga Națiunilor vor fi oaspeți. De menționat că toate partidele din preliminarii vor beneficia de arbitraj VAR.

România nu s-a mai calificat la un turneu final de Cupă Mondială din 1998. Atunci, tricolorii erau eliminați în „optimi” de Croația.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă