15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportLupte: Artur Taimazov, medalie retrasă

Lupte: Artur Taimazov, medalie retrasă

„Reanalizarea eşantioanelor lui Artur Taimazov, prelevate cu ocazia Jocurilor de la Londra, din anul 2012, a relevat prezenţa unei substanţe interzise, dehidroclormetiltestosteron (oral-turinabol)”, produs dopant din fosta Germanie de Est, a precizat CIO într-un comunicat.

Forul olimpic mondial anunţase deja, în aprilie 2019, că reanalizarea eşantioanelor lui Taimazov de la JO 2008 s-au soldat cu un rezultat pozitiv la oral-turinabol şi stanozolol, un alt steroid anabolizant, conducând la descalificarea luptătorului din Uzbekistan.

Artur Taimazov rămâne însă în posesia medaliei de aur cucerite în concursul de lupte libere al Jocurilor Olimpice din 2004, de la Atena, la categoria 120 kg, o ediţie care nu mai poate fi vizată de programul de reanalizare al CIO, deoarece termenul de prescripţie a fost depăşit. El a mai cucerit o medalie de argint la Sydney, în 2000.

CIO păstrează eşantioanele începând cu Jocurile Olimpice din 2004, efectuând noi analize sistematice. Termenul de prescripţie pentru JO din 2012 va fi atins în 2020.

Acest program de reanalizare a permis relevarea a 65 de cazuri de dopaj la JO de la Beijing, antrenând retragerea a 41 de medalii, şi altor 60 de cazuri la Londra, care au condus la retragerea a 24 de medalii.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă