18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportManchester City, exclusă din cupele europene

Manchester City, exclusă din cupele europene

Pe lângă sancțiunea sportivă, campioana Angliei a mai primit și o amendă uriașă, în cuantum de 30 de milioane de euro. Oficialii de pe Etihad au anunțat deja că vor face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS).

Mai exact, clubul aflat în proprietatea familiei regale din Abu Dhabi a fost găsit vinovat pentru încălcarea regulilor fair-play-ului financiar, care interzic echipelor angrenate în cupele europene să cheltuie mai mult decât câştigă şi să primească injecţii de capital din partea proprietarilor.

Totul a pornit de la dezvăluirile Football Leaks, anchetă realizată de un consorţiu de ziare europene, care au relevat faptul că gruparea din Manchester a apelat la contracte de sponsorizare supraevaluate şi la contracte deturnate pentru a „fenta” reglementările financiare. Pentru aceleași nereguli, gruparea engleză mai primise o amendă de 20 de milioane de euro în 2014.

Dacă decizia va rămâne definitivă și după judecata TAS, tehnicianul „cetățenilor” este hotărât să pună capăt colaborării cu City. Venit la Manchester în 2016, Pep Guardiola a câștigat tot ce se putea pe plan intern, singurul obiectiv pe care nu a reușit să îl îndeplinească fiind cucerirea unui trofeu de Champions League.

Conform presei din Anglia, favorit să îi ia locul este nimeni altul decât fostul manager al lui Tottenham, Mauricio Pochettino. Antrenorul argentinian e şi pe lista rivalei Manchester United, în cazul în care „diavolii” ar decide să se despartă de Ole Gunnar Solskjaer. Pochettino e liber de contract din noiembrie, atunci când a fost demis de Tottenham, care l-a adus în locul său pe Jose Mourinho.

Guardiola are totuși șansa să aducă marele trofeu al Ligii pe Etihad Stadium în acest sezon. Manchester City se va duela în optimile de finală cu Real Madrid. Partida tur este programată pe 26 februarie, pe Santiago Bernabeu.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

VIDEO. Tensiuni la Paris. Confruntare tensionată între susținătorii Israelului și cei ai Gaza

Tensiunile la cote maxime în fața prestigioasei universități Sciences Po din Paris din cauza războiului din Gaza, în timp ce manifestanți pro-israelieni au venit...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă