Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului, fără public

Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului, fără public

Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului, programat între 20 şi 22 martie, se va desfăşura fără public, din cauza temerilor legate de epidemia de coronavirus, au anunţat organizatorii locali.

Rl online 0 comentarii

"Organizarea unui eveniment sportiv major, deschis publicului şi care să permită miilor de călători internaţionali şi suporteri locali să interacţioneze nu ar fi un lucru bun pentru moment", au precizat responsabilii circuitului din Bahrain într-un comunicat.

Această decizie vine într-un moment în care ţările din Golful Persic au adoptat măsuri restrictive importante împotriva propagării epidemiei de Covid-19, după ce s-au înregistrat peste 200 de cazuri, dintre care 83 în Bahrain, majoritatea celor infectaţi fiind persoane care au revenit din Iran, unul dintre cele mai importante focare ale virusului, după China.

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a anunţat vineri crearea unei celule de criză care să supravegheze evoluţia situaţiei create de epidemia de coronavirus, în timp ce mai multe probe din cadrul sporturilor cu motor au fost anulate sau amânate.

Marele Premiu al Brahrainului este al doilea al sezonului în Campionatul Mondial de Formula 1, care va debuta pe 15 martie, la Melbourne, cu Grand Prix-ul Australiei, ai cărui organizatori nu au anunţat deocamdată măsuri speciale.

Marele Premiu de Formula 1 al Chinei, prevăzut pe 19 aprilie la Shanghai, a fost amânat sine die.

Comentarii

loading...