10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportMaria Sharapova spune adio tenisului

Maria Sharapova spune adio tenisului

Aflată în prezent pe poziția 373 în ierarhia WTA și măcinată de tot mai desele accidentări din ultima perioadă, fostul lider mondial Maria Sharapova a hotărât să pună capăt carierei la vârsta de 32 de ani.

Una dintre cele mai faimoase sportive ale secolului, Sharapova a postat un mesaj pe rețelele de socializare. „Tenisul mi-a arătat lumea şi mi-a arătat din ce am fost făcută. Este modul în care m-am testat şi cum am măsurat creşterea mea. Şi orice voi alege pentru următorul meu capitol, următorul meu munte, voi continua să împing, să urc, să cresc. Tenisului îi spun la revedere”, a scris sportiva pe Instagram.

Rusoaica lasă în spate o carieră fabuloasă, având în palmares nu mai puțin de cinci titluri de Grand Slam. A câștigat Wimbledon în 2004, când avea 17 ani, US Open în 2006, Australian Open în 2008 și Roland Garros în 2012 și 2014, ultimul dintre acestea chiar într-o finală dramatică împotriva Simonei Halep.

Regresul carierei sportivei din Rusia a început în februarie 2016, când a primit o suspendare de 15 luni pentru folosirea substanţei interzise meldonium. Sharapova a recunoscut că a luat acea substanță timp de 10 ani, din cauza deficienței de magneziu, amețelilor pe care le avea și istoricului din familia sa în ceea ce privește diabetul. După ispășirea pedepsei, cea mai bună performanță a reușit-o la Roland Garros, unde a ajuns în sferturi, în anul 2018.

De-a lungul timpului, Sharapova a strâns o adevărată avere, nu neapărat din tenis, ci din contractele de sponsorizare extrem de avantajoase. Rusoaica este una dintre cele mai bogate jucătoare de tenis din istorie, cu o avere ce totalizează aproape 300 de milioane de dolari.

Maria Sharapova are în palmares 36 de titluri WTA, o medalie olimpică de argint în 2012 și Fed Cup, alături de naționala Rusiei, în 2008.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, o dată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă