13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportMartina Navratilova: Simona Halep ar putea fi eliminată la Roland Garros din...

Martina Navratilova: Simona Halep ar putea fi eliminată la Roland Garros din prima săptămână

“Competiția este deschisă și extrem de imprevizibilă, fără un favorit clar, ceea ce face turneul extrem de interesant. Ca fan, nu vrei să știi deznodământul dinainte. Cele mai mari șanse de a termina învingătoare le are probabil Halep, fiindcă este numărul unu mondial, a jucat finala anul trecut, iar zgura este suprafața ei favorită. La fel de ușor ea ar putea să fie însă eliminată din prima săptămâna. Pentru mine, ea e favorită, deși apare o mare îndoială legată de Halep, după ce a pierdut atât de ușor cu Svitolina în finala de la Roma. Cealaltă îndoială, desigur, este legată de faptul că nu a câștigat niciodată un turneu de Grand Slam, iar presiunea de a câștiga acest prim titlu de Grand Slam devine din ce în ce mai mare”, a spus Martina Navratilova pentru site-ul WTA.

În primul tur de la Roland Garros, Simona Halep o va întâlni pe americanca Alison Riske (105 WTA). Cele două jucătoare s-au mai duelat de două ori în circuitul WTA, Halep având câștig de cauză de fiecare dată.

“Dacă va uitați la aproape toți capii de serie, o constantă este inconstanța, cu jucătoare care sunt eliminate devreme într-un turneu, iar săptămâna următoare câștigă titlul. După ce a câștigat Australian Open, Caroline Wozniacki a avut rezultate sub așteptări. Campioana de anul trecut de la Wimbledon, Garbine Muguruza (învingătoare la Roland Garros în 2016) a avut urcușuri și coborâșuri.  Sloane Stephens, campioana de anul trecut de la US Open, a avut rezultate sporadice”, a adăugat Navratilova.

Ce spune Martina Navratilova despre Serena Williams

“Dacă Serena Williams ar câștiga Roland Garros-ul, ar fi cea mai mare realizare a carierei sale. Pur și simplu nu ar trebui să câștige acest turneu. Totul este aranjat pentru Serena, deși tragerea la sorți ar fi putut fi mult mai rea pentru ea. Aflată în prezent pe locul 453 în lume și fără să fie cap de serie, ea ar fi putut să joace încă din prima rundă împotriva unor jucătoare precum Simona Halep, Elina Svitolina sau Garbiñe Muguruza. După cum s-a stabilit, ea pornește împotriva Kristynei Pliskova, tot o jucătoare care nu este cap de serie, aflată pe locul 70 WTA.

 

Deși există o șansă ca Serena să câștige Roland Garros-ul, nu pare probabil. Nu este vorba doar despre faptul că a fost absentă mai mult de un an după ce a devenit mamă; de când s-a întors în circuit, la Indian Wells în martie, a jucat doar patru meciuri – și niciunul pe zgură. Williams este întotdeauna periculoasă odată ce intră în a doua săptămână de Grand Slam. Ea este cea mai vulnerabilă în prima săptămână a oricărui Grand Slam și este și mai vulnerabilă în runda inaugurală a acestui turneu major”, consideră Navratilova.

Programul meciurilor în turul I

Halep vs Riske

Wozniacki vs Collins

Muguruza vs Kuznetsova

Svitolina vs Tomljanovic

Ostapenko vs Kozlova

Kristyna Pliskova vs. Serena Williams

Katerina Siniakova vs. Victoria Azarenka

Laura Siegemund vs. CoCo Vandeweghe

Julia Goerges vs. Dominika Cibulkova

Venus Williams vs. Wang Qiang

Daria Kasatkina vs. Kaia Kanepi

Kiki Bertens vs. Aryna Sabalenka

Johanna Konta vs. Yulia Putintseva

Kristina Mladenovic vs. Andrea Petkovic

Crește valoarea premiilor la Roland Garros

Turneul de la Roland Garros oferă în acest an participanţilor premii totale de 39,2 milioane de euro, în creştere cu opt la sută faţă de 2017, devenind competiţia de Grand Slam cu cele mai mari recompense în 2018, peste Australian Open şi Wimbledon.

De obicei, organizatorii francezi ofereau cele mai mici premii în comparaţie cu celelalte turnee de Grand Slam, însă în acest an probabil doar US Open va avea recompense mai mari, neanunţate încă.

Mulţi ani pe primul loc la capitolul premii, turneul de a Wimbledon, cel mai vechi din istorie, şi-a cedat poziţia în 2015, în favoarea US Open, apoi anunţatul Brexit din 2016, care a dus la devalorizarea lirei sterline, a produs o pierdere de aproximativ 12 la sută din valoarea premilor, în raport cu cele de la Flushing Meadows, exprimate în dolari americani.

În acest an, Australian Open a oferit premii totale de 35,6 milioane de euro, iar turneul de la Wimbledon va acorda recompense de 34 de milioane de lire sterline – 38,8 milioane de euro.

La această ediţie a French Open, creşterea premilor îi vizează în special pe jucătorii care pierd în primul tur, care vor primi câte 40.000 de euro, în creştere cu 14,3 la sută, faţă de 2017. Pentru câştigători, creşterea este de sub cinci la sută, la 2,2 milioane de euro, sumă cu care competiţia de al Roland Garros nu mai este în frunte. Învingătorii de la Australian Open au primit câte 2,6 milioane de euro.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă