11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportMeciurile din cupele europene s-ar putea disputa după finalizarea campionatelor interne

Meciurile din cupele europene s-ar putea disputa după finalizarea campionatelor interne

Anunțul a fost făcut de italianca Evelina Christillin, reprezentată a forului fotbalistic european în cadrul Consiliului FIFA.

Potrivit presei, întâi se vor termina competiţiile interne, apoi vor avea loc meciurile din ultimele faze ale Ligii Campionilor şi Europa League, probabil într-un nou format, cu partide într-o singură manşă pe teren neutru.

“Sănătatea şi securitatea vin pe primul loc. Cele cinci mari campionate vor să ducă la capăt sezonul, dar nimeni nu intenţionează să treacă peste capul guvernelor sau al autorităţilor locale”, a spus Christillin, citată de site-ul Football Italia.

Unele cluburi au încercat să reia antrenamentele, însă au fost împiedicate de decretele guvernelor, cum s-a întâmplat în Italia, unde cluburile nu-şi vor putea convoca jucătorii mai devreme de 4 mai.

“Depinde de autorităţile din fiecare ţară. Teoretic, ar fi posibilă reluarea antrenamentelor după încheierea stării de urgenţă, dar nu ştiu dacă acest lucru se poate întâmpla în toată Europa în acelaşi timp”, a afirmat oficialul UEFA.

“Ştiu că pe 22 aprilie va exista o videoconferinţă cu reprezentanţii tuturor celor 55 de federaţii din cadrul UEFA, iar ziua următoare va fi o reuniune a comitetului executiv. Astfel, vom şti ce s-a discutat cu federaţiile”, a adăugat ea.

Media italiene susţin că Serie A va fi reluată pe 31 mai, urmând ca până pe 12 iulie să se joace din trei în trei zile.

Liga Campionilor şi Europa League ar putea atunci să se încheie până la mijlocul lui august.

“Există o foaie de parcurs, lucrăm împreună cu ECA (Asociaţia cluburilor europene – n. r.) şi UEFA. Prioritatea este sănătatea, după care urmează reluarea sezonului şi în fine încheierea competiţiilor europene în luna august”, a precizat oficialul.

“Există o foarte mare şi complicată problemă legată de organizare, dar preşedintele Gianni Infantino a confirmat că acele cluburi care se confruntă cu probleme economice în această perioadă vor fi ajutate”, a continuat Christillin.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă