5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSportMihaela Buzărnescu uimește Hiroshima. Românca e în semifinalele turneului nipon

Mihaela Buzărnescu uimește Hiroshima. Românca e în semifinalele turneului nipon

Buzărnescu a absorbit bine forţa loviturilor trimise de puternica Van Uytvanck. Românca a alternat jocul pe marginile terenului şi şi-a ţinut adversara într-o mişcare continuă şi cât mai departe de linia de fund a terenului, reuşind poate cea mai consistentă evoluţie a ei din acest an.

Belgianca a început mai bine, a condus cu 2-0, după un break obţinut în ghemul secund. Au urmat patru ghemuri câştigate la rând de jucătoarea română, iar al doilea ei break, cel de 3-2, a fost suficient pentru a închide setul I, cu 6-4, după 47 de minute.

În setul al doilea, Buzărnescu a reuşit să câştige pe serviciul adversarei la 1-1, a condus cu 4-2, dar Van Uytvank a egalat, pe fondul unor greşeli din poziţii favorabile ale româncei. Buzărnescu a recuperat break-ul la 5-5 şi a închis apoi meciul, cu 7-5, obţinând cel mai bun succes după 13 luni şi după o oră şi 48 de minute de joc.

Calificarea în semifinale este recompensată cu un premiu de 11.300 de dolari şi cu 110 de puncte WTA. Victoria de vineri o urcă pe Mihaela Buzărnescu provizoriu în Top 100 WTA.

În penultimul act, românca va evolua pentru prima dată cu japoneza Nao Hibino, locul 146 WTA, care a eliminat-o pe principala favorită, Su-Wei Hsieh din Taiwan, locul 29 WTA, cu scorul de 6-4, 6-3.

Buzărnescu a jucat ultima dată în semifinalele unei competiţii WTA în august 2018, când a câştigat turneul de la San Jose.

La Hiroshima, în cealaltă semifinală se vor întâlni japoneza Misaki Doi, locul 107 WTA şi învingătoarea dintre germana Laura Siegemund, locul 84 WTA şi cap de serie numărul 8 şi rusoaica Veronika Kudermetova, locul 48 WTA şi cap de serie numărul 2.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă