Sursa foto: https://www.facebook.com/search/top?q=sport%20persoane%20dizabilit%C4%83%C8%9Bi

Sursa foto: https://www.facebook.com/search/top?q=sport%20persoane%20dizabilit%C4%83%C8%9Bi

Ministrul Sportului face un anunț în sprijinul cluburilor și persoanelor cu dizabilități

Ministrul Sportului Eduard Novak a anunțat miercuri că va propune acordarea unor stimulente cluburilor care asigură pregătirea și antrenarea persoanelor cu dizabilități.

Cătălin Șerban 0 comentarii

Ministrul Sportului Eduard Novak susține, într-o postare făcută miercuri pe Facebook, că a cerut deja cluburilor sportive date cu privire la modul în acre asigură accesul persoanelor cu dizabilități.

„Accesul persoanelor cu dizabilități la facilitățile de pregătire sportivă este un punct sensibil și important pe agenda mea. Am considerat întotdeauna că dizabilitățile nu sunt motiv de discriminare sau excludere, nici nu ar trebui să fie o piedică în calea unei existențe normale, a practicării sportului, a atingerii performanței. Sunt un exemplu în acest sens, dar tot eu pot să vă confirm că este extrem de greu de unul singur. Consider că trebuie create condiții pentru ca aceste persoane să aibă aceleași facilități ca toată lumea. Am început cu cluburile sportive, prin solicitarea de a ne informa cu privire la modul în care asigură în prezent accesul persoanelor cu dizabilități”, a scris pe rețeaua de socializare ministrul Sportului.

Eduard Novak a anunțat că după ce se va asigura că problema accesului este rezolvată, va propune „acordarea unor stimulente pentru acele cluburi care vor asigura și facilitățile de pregătire și antrenament acestor pesroane”

Comentarii

loading...