13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportMircea Lucescu continuă la Kiev

Mircea Lucescu continuă la Kiev

După ce transmisese un comunicat în care anunța că renunță la funcția de antrenor al formației Dinamo Kiev, pe fondul atmosferei ostile create de ultrașii echipei, Mircea Lucescu s-a răzgândit și a plecat la Kiev pentru o întrevedere cu patronul Igor Surkis.

Se pare că acesta l-a convins pe tehnician să nu renunțe, dovadă fiind și mesajul postat de magnatul ucrainean pe pagina oficială de Facebook a clubului: „Va trebui să îndurăm mult mai multe furtuni împreună. Dar jucătorii dinamoviști se vor simți încrezători și confortabili atunci când un ‘marinar‘ cu experiență precum Mircea Lucescu este la cârmă. Împreună acceptăm noi provocări și împreună continuăm să scriem glorioasa istorie a lui Dinamo”.

În ultimile zile, suporterii, dar și foștii jucători importanți ai clubului din Kiev, au contestat numirea lui Mircea Lucescu în funcția de antrenor principal. Mai mult, gruparea ultras l-a amenințat cu moartea pe acesta.

Arcadie Zaporojanu, agentul tehnicianului român, a lămurit situația și a dat asigurări că Lucescu rămâne în Ucraina. „Era o corespondenţă personală între el şi preşedintele Igor Surkis. Conversaţia a avut loc sâmbătă. (…) Lucescu este antrenorul lui Dinamo. Cu acestă scrisoare a vrut să arate că nu ţine de scaunul antrenorului. Voia să arate că nu venise pentru bani. Dacă sosirea lui poate încurca pe Dinamo, atunci va pleca cu calm. Imaginea clubului este mult mai importantă”, a declarat Zaporojanu pentru portalul ucrainean Sport.ua.

Totuși, se pare că atitudinea ostilă a fanilor l-a determinat pe Alexandru Spiridon, fostul secund al lui Mircea Lucescu de la Șahtior, să se răzgândească și să decline oferta echipei din capitala Ucrainei. În aceste condiții, ajutoarele lui „Il Luce” la Dinamo vor fi Diego Longo și Emil Caras. Primul este un apropiat al familiei Lucescu, fiind omul de încredere al lui Răzvan la toate echipele pregătite de acesta. Caras a debutat în antrenorat ca secund al lui Dan Petrescu, iar ultima dată a fost principal la formația Al Arabi.

Mircea Lucescu, care astăzi împlinește 75 de ani, a pregătit-o timp de 12 ani pe Şahtior Doneţk, echipă la care a cucerit nu mai puțin de 22 de trofee. Printre acestea se numără și Cupa UEFA, pe care Şahtior a câștigat-o în 2009, după o finală cu Werder Bremen.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Naomi, cea mai cunoscută cântăreață transgender din România, a murit la vârsta de 47 de ani

Naomi, una dintre cele mai emblematice figuri transgender din România, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Ea a fost spitalizată...
Ultima oră
Pe aceeași temă