14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportRednic, principal la echipa „prietenului” Hagi

Rednic, principal la echipa „prietenului” Hagi

Viitorul Constanța i-a găsit rapid înlocuitor lui Ruben de la Barrera. La doar o zi după ce anunțaseră plecarea antrenorului spaniol, dobrogenii au bătut palma cu Mircea Rednic, care a semnat cu gruparea patronată de Gică Hagi un contract valabil până în vara anului 2023.

Mutarea este una suprinzătoare, având în vedere „antecedentele” dintre cei doi. În urmă cu cinci ani, după un meci Dinamo – Viitorul încheiat cu victoria categorică a oaspeților cu 5-1, Rednic și Hagi, pe atunci antrenorii celor două formații, au avut un schimb dur de replici. Cel care a pus paie pe foc a fost „Regele”, care i-a sugerat fostului său coleg de la echipa națională să își dea demisia. „Lui Mircea pot să-i arăt doar palma, manita cum spun spaniolii. Când te bate Viitorul și îți dă și cinci goluri, tu, care conduci un club așa mare ca Dinamo, trebuie să-ți dai demisia. Păi când te domină așa un club mic ca Viitorul, o echipă inventată acum, ar trebui să-ți dea de gândit, domnule Rednic! Dar el este ‘Strâmbu’, ce să-i faci?”, a fost declarația cu care Hagi l-a stârnit pe Rednic.

În replică, „Puriul” a taxat greșelile de exprimare ale lui Hagi: „O tot dă pe aia cu ‘Strâmbu’. Și eu aș putea să zic multe, dar m-abțin, că îl respect pentru ce a făcut. Și eu aș putea să-i spun că e dușmanul limbii române sau că îl mușcă gramatica de limbă, dar nu o spun”.

Considerat de mulți unul dintre cei mai buni tehnicieni români, Mircea Rednic are un CV impresionant. De-a lungul vremii, „Puriul” a pregătit formații precum Rapid, Universitatea Craiova, FC Vaslui, Dinamo, Astra, Petrolul Ploiești, CFR Cluj, Khazar Lankaran, Standard Liege, Gent sau Mouscron, reușind să cucerească două titluri de campion, cu Rapid în 2003 şi cu Dinamo în 2007. De asemenea, antrenorul în vârstă de 58 de ani are în palmares şi o Cupă a României cu Rapid (2002), o Supercupă a României tot cu Rapid (2003) şi Cupa Azerbaidjanului cu Khazar Lankaran (2011).

Rednic o preia pe Viitorul eliminată prematur din Cupa României și aflată pe locul 7 în clasamentul Ligii 1, cu 16 puncte după 11 etape. Constănțenii au ocazia să facă uitată înfrângerea cu Dinamo duminică, când primesc vizita celor de la FC Hermannstadt.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă