Mirel Rădoi: Finlanda poate încurca pe oricine

Mirel Rădoi: Finlanda poate încurca pe oricine

Selecţionerul echipei naţionale de tineret a României, Mirel Rădoi, a declarat, luni, că Finlanda nu este o contracandidată la calificarea la Campionatul European de fotbal Under-21 din 2021, dar este o formaţie care poate încurca pe oricine din grupă.

Rl online 0 comentarii

"Eu şi staff-ul suntem pregătiţi, sperăm să fie şi jucătorii până la ora primului meci. Din punctul nostru de vedere, este o echipă foarte imprevizibilă cea a Finlandei, cu un joc destul de echilibrat pe faza de apărare şi de atac. În momentul ăsta ne concentrăm doar pe jocul cu Finlanda, pentru că, la orice pas greşit, cu un moral scăzut, întâlnim alte condiţii în Irlanda de Nord, un teren care îi ajută foarte mult pe irlandezi. Finlanda e o echipă foarte dificilă şi nu am vrea să cădem în capcana că am câştigat cele două meciuri, să nu uităm că a fost 0-0 la pauză. Finlanda nu este din punctul meu de vedere o contracandidată la calificare, dar este echipa care poate încurca pe oricine. Eu cred în continuare că România, Danemarca şi Ucraina se vor bate pentru primele două poziţii. Noi avem nevoie de disciplină tactică", a declarat Rădoi în cantonamentul de la Buftea.

Schimbul de generaţii de la echipa naţională U-21 a României se află în plin proces, după ce o mare parte din jucători au depăşit limita de vârstă, Rădoi afirmând că încearcă să găsească metode prin care să alcătuiască o formaţie omogenă: "În momentul de faţă se poate face performanţă. Există o diferenţă între cele două generaţii, pentru că atunci când am venit noi la generaţia trecută erau deja de un an împreună, exista o omogenitate între ei. Acum încercăm să accelerăm acest lucru prin diferite acţiuni. Chiar dacă de la meci la meci apar alţi jucători încercăm să-i împrietenim foarte rapid. E clar că această generaţie are calitate individuală foarte ridicată, la fel ca şi generaţia trecută. Singura diferenţă ar fi poate că atunci când întâmpinăm dificultăţi în timpul partidei nu avem jucătorii care să poată să tragă echipa după ei, cum era Ianis Hagi, cum era Puşcaş, dar încercăm să reconstruim aceste lucruri şi să dea roade". 

Cele mai multe probleme în opinia selecţionerului sunt în compartimentul defensiv. "E greu ca eu să fiu pe deplin mulţumit. E clar că în momentul de faţă mai avem unele aspecte de lămurit în plan defensiv, pentru că în continuare adversarii noştri îşi creează ocazii care pot schimba soarta partidei prin marcarea unui gol. Dar eu sunt sigur că jucătorii vor da tot în continuare pentru echipa naţională. Îi înţeleg şi pe ei, sunt mulţi care nu se cunosc, sunt zile puţine petrecute aici, e foarte greu să le dai multe informaţii într-un timp aşa scurt", a mai spus Mirel Rădoi.

România va întâlni Finlanda pe 14 noiembrie, de la ora 20:00, pe Stadionul ''Anghel Iordănescu'' din Voluntari, iar pe 19 noiembrie va înfrunta Irlanda de Nord, pe stadionul ''The Showgrounds'' din Ballymena (19:30, ora României).

Comentarii

loading...