21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportMirel Rădoi, selecționer cu acte în regulă

Mirel Rădoi, selecționer cu acte în regulă

La conferința de prezentare organizată la Casa Fotbalului au fost prezenți Răzvan Burleanu, președintele FRF, și Mihai Stoichiță, directorul Comisiei Tehnice. Evenimentul a început cu un filmuleț cu Mirel Rădoi ca jucător al naționalei și ca selecționer al naționalei de tineret.

Președintele FRF a declarat că vede în Rădoi un arhitect capabil să coordoneze reconstrucția echipei de seniori a României. „Mandatul lui Mirel Rădoi este unul de construcție. El cunoaște cel mai bine jucătorii U21 care au ajuns la prima reprezentativă. E antrenorul cel mai potrivit să integreze tinerii jucători participanți la Campionatul European de tineret. El a reușit să construiască o echipă, un grup unit ceea de dorim să se întâmple și acum!”, a spus Răzvan Burleanu.

De cealaltă parte, Mirel Rădoi a dezvăluit principalul motiv pentru care a acceptat oferta Federației. „Nu am putut să văd lucrurile care s-au spus despre jucătorii pe care eu i-am antrenat în vară, să fie acuzați că nu fac faţă la naționala mare, că necalificarea e din cauza lor. Pe mulți care au fost la tineret i-am antrenat și mi se rupea sufletul când vedeam ce se scrie despre ei. Am petrecut mult timp alături de aceștia și nu mi-a plăcut ce s-a scris de ei”, a declarat noul „principal” de la națională.

România va încerca să se califice la Euro 2020 prin intermediul play-off-ului Ligii Naţiunilor, acolo unde tricolorii întâlnesc, în martie, puternica națională a Islandei. Dacă va trece de nordici, trupa lui Rădoi ar urma să dea bătălia finală împotriva Bulgariei sau Ungariei, pe 31 martie.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...
Ultima oră
Pe aceeași temă