13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportMonica Niculescu, despre victoria cu Sharapova și sacrificiile în tenis

Monica Niculescu, despre victoria cu Sharapova și sacrificiile în tenis

În circuitul feminin de tenis avem săptămâna şi turneul. Iar, ca să obţii puncte şi să ajungi în vârful clasamentului WTA, trebuie să participi la cât mai multe competiţii şi să înaintezi cât de mult se poate în concurs. Monica Niculescu ştie asta şi de aceea joacă „pe bandă rulantă”. Aşa se face că de la sfârşitul lui 2017 şi până acum a „reuşit” să stea acasă, la Bucureşti, alături de familie şi cei dragi doar câteva zile, în rest a fost numai pe drumuri, scrie Mediafax.

Jucătoarea de tenis de la CSM Bucureşti a început anul în China, când se afla pe locul 79 mondial şi de atunci a ”bifat” nu mai puţin de şase turnee.

„Am un sezon foarte încărcat, Shenzhen, Hobart, Australian Open, apoi am incercat acel turneu în Taipei. A fost prima dată când am jucat acolo, a fost o experienţă inedită. După această serie am am stat acasă trei zile, apoi am jucat la Doha şi, ulterior Budapesta. Nu prea am avut timp de respiro, dar sunt fericită că mi-am intrat în ritm, joc mai bine şi mă bucur că sunt sănătoasă, că asta este cel mai important”, a mărturisit Monica, conform sursei citate.

Apoi, ea a detaliat cum a reuşit să o învingă pe rusoaica Maria Sharapova, în prima lor confruntare din circuitul WTA: „A trebui să mă obişnuiesc cu stilul de joc al Mariei. La început a fost dificil, servea bine, dădea tare, voia să termine punctul repede. În seturile 2 şi 3 am jucat lung, i-am dat mingile înapoi, am avut şi câteva scurte bune… nu ştiu care a fost cheia victoriei, dar am început să fiu şi eu mai mult în joc, nu am stat în spate, am servit mai bine, am venit mai mult în faţă. Aşa am reuşit să o înving pe Sharapova. A fost o victorie şi un meci care îmi dau încredere în jocul meu”, a spus Monica.

Tabloul de la Doha n-a fost deloc unul uşor pentru Niculescu, aceasta fiind nevoită să joace în optimi cu daneza Caroline Wozniacki, liderul mondial la acel moment. A fost o înfrângere în două seturi, dar nu un meci fără istoric.

„Ea a folosit acest truc (n.r. a întrerupt un punct şi s-a plâns arbitrului că Monica strigă prea tare în momentul în care loveşte mingiile. Dialogul cu arbitrul a durat câteva minute) ca să mă scoată din joc, din ritm. De acolo nu prea am mers bine. E păcat că ea foloseşte astfel de trucuri. În fine, aşa a fost, dar per total sunt mulţumită de parcursul meu”, a povestit tenismena.

Monica se află de câteva zile în America, unde se antrenează pentru debutul la Indian Wells, apoi va lua startul la ce mai importantă competiţie din Florida.

„Urmează săptămâni grele, cu Indian Wells şi Miami, turnee lungi, care durează fiecare câte două săptămâni. Sper că voi face treabă bună, îmi place mult la Indian Wells, am jucat bine într-un an la Miami, aşa că am speranţe. Este important să rămân sănătoasă şi să cresc în joc”, a mărturisit Monica.

Niculescu se află pe locul 72 în clasamentul mondial de simplu, însă proba la care merge mai bine este cea de dublu. Românca a ajuns pe poziţia 17, după semifinala pierdută alături de colega ei de la CSM Bucureşti, Irina Begu, la Australian Open.

 

Cele mai citite

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...
Ultima oră
Pe aceeași temă