15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportNăstase: „Nu mă comparați cu Halep!“

Năstase: „Nu mă comparați cu Halep!“

După 44 de ani, Ilie Năstase nu mai este românul cu cele mai multe săptămâni petrecute în fruntea unui clasament mondial în tenis.

Compatrioata sa Halep este, începând de luni, lider la acest capitol, depășindu-l pe ilustrul său înaintaș cu o săptămână. Halep a reușit acest lucru după un alt moment glorios al carierei sale, câștigând duminică seară turneul de la Montreal pentru a doua oară. Sportiva din Constanța a învins-o în finală cu 7-6 (8), 3-6, 6-4 pe mai vechea sa cunoștință Sloane Stephens, pe care o bătuse tot în trei seturi în ultimul act la Roland Garros, în urmă cu două luni.

Ieri la prânz, cu câteva minute înainte de a lua avionul, Năstase a acceptat să stea de vorbă cu „România liberă” pe marginea ultimului succes al lui Halep, arătându-se iritat însă de comparația referitoare la longevitatea celor doi români în fruntea celor două ierarhii mondiale, ATP și WTA. „Nu mă comparați cu Halep! Eu nu am jucat la fete, ci am jucat la băieți acum o sută de ani. Comparați-o pe ea la fete cu cele care au fost înaintea ei, nu cu mine, că nu vreau, nu mă interesează”, a spus Nasty, care a adăugat: „La ce m-a depășit? Că eu nu joc la fete. Dacă mă depășește un băiat, înțeleg…”.

Năstase, care a fost liderul ATP timp de 40 de săptămâni, în perioada 23 august 1973-2 iunie 1974, consideră că Halep se află în cea mai bună formă a carierei sale, iar aceasta este consecința faptului că a scăpat de două obsesii, aceea de a fi numărul 1 mondial și aceea de a câștiga un titlu de Grand Slam. „Contează să scapi de teama aceea că nu vei câștiga un turneu de Mare Șlem sau că nu vei fi numărul 1. A scăpat de presiunea aceea și se vede acum”, a afirmat fostul tenismen, acum în vârstă de 72 de ani.

 

Sfatul fostului număr 1

 Năstase îi atrage, însă, atenția lui Halep că va trebui să își dozeze inteligent efortul în perioada imediat următoare dacă vrea să aibă șanse mari la câștigarea ultimului turneu de Grand Slam al anului, US Open, care va începe la finalul acestei luni. „E în cea mai bună formă la ora actuală, dar eu cred că nu trebuie să mai joace la turneul de la Cincinnati dacă vrea să fie odihnită pentru US Open. Eu asta aș face și asta i-aș recomanda și ei, dar nu sunt eu antrenorul său”, a încheiat Năstase, care a câștigat două titluri de Grand Slam în carieră, US Open (1972) și Roland Garros (1973).

Halep și-a trecut în palmares al 18-lea titlu odată cu triumful de la Montreal, iar în această săptămână este așteptată să joace la Cincinnati, acolo unde a ajuns până în semifinale anul trecut, ceea ce înseamnă că are puncte importante de apărat. Sportiva în vârstă de 26 de ani are liber în manșa inaugurală, urmând să intre în competiție direct în turul 2, acolo unde va da piept cu învingătoarea dintre Irina Begu și o jucătoare venită din calificări.

Cele mai citite

Spitalul Obregia din București va avea o Secţie clinică de psihiatrie pediatrică

O Secţie clinică de psihiatrie pediatrică urmează să fie realizată la Spitalul Obregia, în baza unui protocol de colaborare încheiat între Administraţia Spitalelor şi...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă