Naționala de fotbal a Irlandei are un nou antrenor

Naționala de fotbal a Irlandei are un nou antrenor

Federaţia irlandeză de fotbal (FAI) l-a instalat duminică în postul de selecţioner al primei reprezentative pe Stephen Kenny, la o zi după ce contractul lui Mick McCarthy a fost reziliat pe cale amiabilă.

Rl online 0 comentarii

McCarthy, 61 ani, a preluat Irlanda în noiembrie 2018 şi trebuia să dirijeze selecţionata în play-off-ul de calificare la EURO 2020 din luna martie, înainte de amânarea lui din cauza pandemiei de coronavirus. Contractul lui McCarthy trebuia să expire pe 31 iulie, după EURO 2020, turneu final care a fost amânat cu un an.

Stephen Kenny, 48 ani, antrenorul echipei Under 21, urma să-l înlocuiască pe McCarthy după EURO 2020, dar amânarea play-off-ului şi a competiţiei continentale, cu un an, a determinat FAI să facă modificarea în acest moment.

''Federaţia irlandeză de fotbal anunţă că Mick McCarthy va fi înlocuit ca selecţioner de Stephen Kenny cu efect imediat. Transferul funcţiei a fost agreată de ambii antrenori în contextul amânării play-off-ului pentru EURO 2020 cauzată de pandemia de coronavirus'', se arată într-un comunicat.

Ultimul meci al lui McCarthy a avut loc în noiembrie, când Irlanda a remizat cu Danemarca (1-1) la Dublin, ratând calificarea directă la EURO 2020.

Comentarii

loading...