8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportNicu Vlad dorește să introducă halterele în școlile din București

Nicu Vlad dorește să introducă halterele în școlile din București

Nicu Vlad a participat marţi, la Şcoala Gimnazială Nr. 280 din Capitală, alături de componenţii loturilor naţionale şi olimpice de juniori şi tineret Andreea Cotruţa, Anca Grosu, Dorina Tofan şi Estefania Dobre, Mihaela Cambei şi Alin Racheru la o acţiune de promovare a sportului în rândul copiilor.

“E foarte interesant, pentru că azi toată lumea se plânge dacă vin sau nu vin copiii la sport. Copiii ar veni, dar ei trebuie canalizaţi, îndrumaţi către sport. Şi noi de ani de zile facem treaba asta, selecţiile în şcoli se desfăşoară. Eu sunt foarte plăcut surprins şi vreau să felicit conducerea acestei şcoli pentru deschiderea faţă de sport şi am rămas profund impresionat de felul în care tratează lucrurile. Chiar intenţionez la nivel de federaţie să avem un spaţiu în incinta şcolilor, unde antrenorii să poată să practice cu ei haltere. Pentru că e mult mai simplu să mergem noi la copii, pentru că nu toţi îşi permit sau pot să ajungă în sălile de sport. E mult mai bine, ar avea o eficienţă mult mai bună dacă am merge noi către ei. Să vedem, un parteneriat cu ministerul educaţiei, cu primăriile, aşa cred eu că va funcţiona cel mai bine”, a declarat Nicu Vlad.

Sportivii, antrenorii şi preşedintele federaţiei de haltere le-au arătat copiilor tehnici de practicare a acestei discipline.

Referitor la Campionatele Europene de Juniori şi Tineret, Under 15 şi Under 17, care va avea loc între 4 şi 10 decembrie la Eilat (Israel), Nicu Vlad a precizat că delegaţia României va avea 28 de sportivi.

“Avem o delegaţie destul de serioasă, de 28 de sportivi, care sper eu că va reuşi să-şi îndeplinească obiectivele. Avem copii cu potenţial, care au demonstrat asta şi cu alte ocazii. Sper să terminăm anul cu bine, pentru că şi la celelalte categorii cred eu că stăm destul de bine. Sunt două categorii la aceste europene, sub 15 ani şi sub 17 ani, şi ne dorim un număr de medalii consistent, pe măsura lotului”, a mai spus Nicu Vlad.

Proiectul “Azi sunt profu tău de sport” este iniţiat de Asociaţia Junior Sport, în parteneriat cu Primăria Sectorului 5 şi cuprinde o serie de acţiuni la care participă, în perioada 2-17 decembrie, foşti campioni olimpici şi mondiali, antrenori şi preşedinţi de federaţii, printre care Anghel Iordănescu, Monica Iagăr, Nicu Vlad, Ana-Maria Popescu Brânză, Julianne Duckadam, Helmut Duckadam, Cristinel Romanescu, Silvia Stroescu, Gruia Docan, Alexandra Dulgheru şi Alina Dumitru.

Asociaţia Junior Sport a luat naştere în urmă cu opt ani, iar de atunci a iniţiat numeroase proiecte şi campanii de promovare a sportului în rândul copiilor. Printre acestea, proiectele “Azi sunt profu tău de sport” şi “Trimiteţi copiii la sport”. Unul din principalele proiecte ale asociaţiei este revista “Născut pentru sport”, cunoscută până în 2019 ca “Junior Sport”, revistă care anul acesta va fi distribuită gratuit în şcoli, în 10.000 de exemplare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă