10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportNoiembrie, luna decisivă pentru soarta lui Rădoi

Noiembrie, luna decisivă pentru soarta lui Rădoi

Chiar dacă a arătat mai bine decât în precedentele două partide, pierdute în Islanda și Norvegia, naționala României s-a înclinat și în fața Austriei și a ratat orice șansă de a mai câștiga grupa de Liga Națiunilor. Singurul gol al disputei de la Ploiești a fost reușit de Schoepf, în minutul 75, cu un șut plasat la colțul lung.

După meciurile din luna octombrie, tricolorii au egalat o contraperformanță veche de 24 de ani. 1996 a fost anul în care România a pierdut 3 meciuri oficiale la rând, la Campionatul European.

În conferinţa de presă de la final, selecţionerul Mirel Rădoi s-a declarat profund dezamăgit de situație: „Este o dezamăgire pentru toată lumea că am pierdut 3 meciuri consecutive. Nimeni nu şi-a dorit să fie în situaţia asta”.

Rădoi a vorbit și despre posibilitatea de a plecat de la națională, iar luna noiembrie pare a fi decisivă în luarea unei decizii. „Deocamdată nu m-am gândit la această idee. Aşteptăm şi celelalte două partide şi în noiembrie putem să ne punem la masă, să discutăm, să vedem care sunt gândurile conducerii. Nu vreau să stau pe acest scaun doar pentru a mă numi selecţionerul României. Dacă voi considera că nu există progres şi că nu putem îmbunătăţi ceva atunci ar fi bine să vină altcineva. (…) Principalul reproş pe care mi-l aduc e că nu am reuşit să ne calificăm mai departe la baraj şi nu am reuşit să adunăm puncte în Liga Naţiunilor”, a afirmat fostul principal de la tineret.

După patru etape, România ocupă locul trei în grupa de Liga Națiunilor, cu 4 puncte acumulate. Pe primele două poziții se află Norvegia și Austria, ambele cu 9 puncte.

Tricolorii vor disputa ultimile două jocuri oficiale din acest an în luna noiembrie, contra Norvegiei (15 noiembrie, pe teren propriu) și Irlandei de Nord (18 noiembrie, deplasare).

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă