13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportNovak a făcut un anunț important pentru iubitorii sportului. Ce se întâmplă...

Novak a făcut un anunț important pentru iubitorii sportului. Ce se întâmplă de joi 20 mai

 Novak a adus noi precizări și în legătură cu testarea sportivilor.

„Sportul nu există fără suporteri. Aceștia așteaptă de un an și jumătate așteaptă un semn, o nouă șansă de a intra din nou pe stadioane, să se afle alături de echipele lor, să le susțină. Aceste echipe au pierdut foarte mult financiar, din cauza acestei pandemii. Astăzi dăm o veste extraordinară. Stadioanele vor putea fi ocupate în procent de 25%, fără demersuri birocratice.”, a spus Eduard Novak, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă.

El a susținut că miercuri seara va fi publicat un ordin de Guvern care reglementează noile condiții de acces la competițiile sportive. Astfel, începând de joi, la toate competițiile desfășurare în aer liber vor putea participa spectatori, în limita a 25% din capacitatea arenelor sau a stadioanelor, fără a mai fi necesare demersuri birocratice suplimentare.

Mai exact, s-a eliminat obligativitatea adresării de cereri către Ministerul Tineretului și Sportului, care să trimită apoi mai departe către Ministerul Sănătății, pentru ca la final să se obțină și aprobarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Organizatorii vor avea în continuare obligația de a păstra aplicarea măsurilor epidemiologice specifice.

Reglementarea referitoare la acceptarea pe stadioane a spectatorilor în limita a 25% din capacitate este valabilă și în cazul competițiilor desfășurate în interior, cu diferența că organizatorii sunt nevoiți să adreseze o cerere către MTS, care va face demersurile necesare obținerii aprobărilor, în aproximativ 10 zile.

Eduard Novak a declarat că are certitudinea că „cu siguranță în perioada următoare se va reuși deblocarea și a acestei situații. ”

Se va permite accesul pe stadioane sau la alte competiții sportive în aer liber doar acelor spectatori care au fost vaccinați cu cel puțin 10 zile înainte cu ambele doze, care dețin un test RT-PCR efectuat cu maxim 72 de ore în urmă sau unul rapid antigen, cu maxim 24 de ore în urmă.

O altă nouă reglementare foarte importantă pentru cluburile care participă cu sportivi în competiții este eliminarea obligativității testării pentru acei sportivi care au fost vaccinați cu ambele doze, în acest fel cluburile sportive fiind degrevate de povara financiară generată de costul testărilor.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă