15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportO fostă campioană a Ligii 1 taie salariile cu 50%

O fostă campioană a Ligii 1 taie salariile cu 50%

Anunțul a fost făcut de preşedintele grupării din Ovidiu, Gheorghe Popescu, care a menționat că obiectivul este micşorarea bugetului pentru anul viitor cu 40-45%.

“Am luat decizia de reducere a salariilor tuturor angajaţilor clubului. La academie şi tot ce înseamnă echipa mare sunt undeva la 150-160 de angajaţi. Iar noi avem o politică de reducere a salariilor pentru toţi, pentru că obiectivul nostru este să reducem undeva la 40-45% bugetul pentru anul viitor. Acum negociem cu fiecare angajat în parte. În proporţie de 95% sau poate chiar mai bine toată lumea a înţeles motivele acestei reduceri salariale, dar mai sunt şi cazuri care trebuie negociate diferit. Procentele de reducere diferă de la angajat la angajat. Maximumul reducerilor salariale este de 50%. Începând cu mine, eu am avut cea mai mare reducere salarială. Şi scăzând către cei care au salarii mai mici. Pentru că ne gândim la oameni. E normal ca angajaţii cu salarii mici să nu aibă reduceri la fel cu cei cu salarii mari”, a spus fostul internaţional.

Întrebat dacă reducerea se aplică şi antrenorului Gheorghe Hagi, care este totodată şi proprietarul clubului FC Viitorul, Popescu a răspuns: “Antrenorul principal are unul dintre cele mai mici salarii din club. Gică are salariu ca să îl aibă pe hârtie. Este la nivelul celui mai mic salariu din club. Dar şi salariul ăla mic al lui Gică se reduce, conform nivelului salarial, nu sunt excepţii”.

Preşedintele a subliniat că nu ia în calcul şomajul tehnic pe perioada stării de urgenţă, soluţie aleasă de clubul CSM Poli Iaşi. “Noi nu discutăm de şomaj tehnic. Noi am ales varianta să discutăm cu fiecare salariat în parte. Reducerea salariilor se va face pe un an şi trei luni. Pentru că sezonul următor va fi unul foarte, foarte greu. Deci negocierile de reducere le facem pe un an şi trei luni, mai exact până la finalul campionatului 2020-2021”, a precizat oficialul clubului FC Viitorul.

“Nu s-a pus niciun moment problema să încheiem contractul cu un angajat dacă se îmbolnăveşte de coronavirus. Nici nu am discutat vreodată de aşa ceva. Însă toţi jucătorii, antrenorii şi angajaţii au fost informaţi acum o lună să rămână la dispoziţia clubului în orice moment. Pentru că s-ar putea ca antrenamentele să se reia, lucru care nu credem că se va întâmpla foarte curând, dar noi trebuie să fim pregătiţi pentru orice scenariu. Dacă sunt angajaţi sau jucători care pleacă, o fac pe propria răspundere. Adică dacă nu se vor putea întoarce la reunire sau dacă vor fi nevoiţi să stea în izolare pentru că au plecat, vor suporta consecinţele”, a mai explicat Gheorghe Popescu.

Competiţiile fotbalistice din România, întrerupte iniţial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă. Aceasta a fost decretată la 16 martie de preşedintele Klaus Iohannis pentru o perioadă de 30 de zile ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Cele mai citite

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...
Ultima oră
Pe aceeași temă