10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportO fostă speranță a ciclismului mondial s-a retras la 29 de ani

O fostă speranță a ciclismului mondial s-a retras la 29 de ani

Considerat o mare speranţă a ciclismului la debutul său, fiul a doi medaliaţi olimpici, Davis Phinney şi Connie Carpenter, ambii ciclişti, a avut o traiectorie marcată de o gravă căzătură suferită în iunie 2014. “Corpul meu a făcut această alegere pentru mine”, a declarat Phinney, citat de echipa sa.

“Este momentul potrivit pentru a schimba jetoanele şi a ieşi din cazino… Vine un moment în care nu-ţi mai doreşti să concurezi doar pentru a încheia o cursă. A venit timpul să încerc ceva nou, necunoscut”, a spus Taylor Phinney.

De două ori campion mondial la urmărire individual la categoria sub 20 de ani (2009 și 2010), rutierul american a debutat en fanfare în cursele pe şosea. Dar victoria sa în contratimpul de deschidere de la Turul Italiei 2012, însoţită de tricoul roz deţinut timp de trei zile pe când nu avea nici 22 de ani, apoi medalia de argint tot la contratimp la Campionatele Mondiale, în acelaşi an, nu au fost urmate de rezultate de acelaşi nivel.

Phinney a concurat pentru BMC din 2011 până în 2016, înainte de a se transfera la echipa condusă de Jonathan Vaughters (Cannondale, Education First).

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă