15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportPachinko: Jocul unic de care sunt îndrăgostiți japonezii

Pachinko: Jocul unic de care sunt îndrăgostiți japonezii

Românii care au avut ocazia să călătorească în Japonia, au descoperit probabil noi jocuri despre care, până atunci, nu au auzit niciodată. Un astfel de joc este Pochinko, care este incredibil de zgomotos.

Japonia a interzis gambling-ul în industria privată, deși jocurile de noroc au fost mult timp o parte importantă a culturii acestei țări. Totuși, iată că în cazul jocului Pachinko, interdicția nu se aplică. În Japonia doar Statul are dreptul de a organiza jocuri de noroc dar, în general, majoritatea sunt restricționate legal. În ceea ce privește jocurile gratuite sau jocurile în care nu se acordă nimic de valoare, acestea nu sunt considerate jocuri de noroc.  

În prezent, cel mai important joc din Japonia este Pochinko.

Japonezii se distrează de minune în sălile de Pachinko, iar jocul în sine este considerat ca fiind doar o formă de divertisment.

Premiile la acest joc pot fi diferite produse, care pot varia de la mâncare și până la jucării. Valorificarea premiilor se face în afara sălilor de joc. Acesta este motivul pentru care la Pachinko nu se aplică interdicții, ca în cazul jocurilor de noroc.

În prezent jocurile de noroc sunt interzise complet în 15 țări, din care fac parte și Cambodgia, Liban, Coreea de Nord, Cipru, Singapore, Malaezia și Indonezia. În țările cu un număr mare de musulmani, cum este Indonezia, mai există totuși, pentru cei pasionați de jocuri, unele cazinouri online sau operatori locali, precum nagasaon88.live.

Pachinko, cea mai populară distracție în Japonia

Acest joc se organizează în toată Japonia, mai ales în cartierele mari și a străzilor cu magazine comerciale, iar saloanele sunt ușor de recunoscut prin sunetele zgomotoase și spoturile luminoase, multicolore.

Arhipelagul are peste 10.000 de saloane Pachinko care funcționează legal și în care vin zilnic o mulțime de oameni, care abia așteaptă să joace într-o atmosferă de-a dreptul asurzitoare. Acest joc este foarte distractiv pentru japonezi, dar este doar pentru adulți, deci jucătorii trebuie să aibă vârsta peste 18 ani.

Statisticile arată că Pachinko generează venituri extraordinare, reprezintă la ora actuală una din cele mai profitabile industrii din Japonia și numărul de fani pentru acest joc crește an de an. Pachinko oferă venituri de 2 ori mai mari decât cele pe care le dau jocurile de noroc din Las Vegas.

Mașinile Pachinko sunt tematice, zgomotoase, au diverse melodii și animații, arată senzațional, se aseamănă puțin cu niște mașinării verticale de pinball. Nu degeaba, japonezii sunt înnebuniți după acest joc, atmosfera din sălile Pachinko îi determină să stea ore în șir transfigurați în fața mașinilor lor cu stroboscoape colorate și muzică pulsantă J-Pop.

 

Cum se joacă Pachinko?

Metoda este foarte simplă, se joacă cu bile de metal, care trebuie cumpărate pentru a avea parte de distracție la Pachinko. O bilă costă 4 yeni, dar pentru a te distra ceva timp ar fi nevoie de 120 de bile, care costă în jur de 1.000 yeni, deci 12 dolari. Și alegerea mașinii Pachinko contează încă de la început, deoarece acestea sunt diferite.

Bilele sunt propulsate pe o masă de joc, respectiv în mașina respectivă, iar jucătorul încearcă prin manevrarea butonului rotund (situat în partea dreaptă, jos, a mașinii) să le facă să intre în găuri speciale. Dacă bilele intră în “găurile câștigătoare”, mașina îi va oferi jucătorului altele noi și așa mai departe.  

Recomandat este, pentru cei începători, să aleagă mașina marcată cu 1/99, la care au o șansă din 99 de a lovi jackpot-ul la fiecare rotire a butonului rotund. Șansa de a lovi un jackpot este destul de mică, iar atunci când se întâmplă, pe ecran apare comanda “payout”. 

Micile bile de metal câștigate pot fi răscumpărate cu diferite premii, ce pot varia de la cele mai ieftine gustări și până la electrocasnice scumpe, de marcă.

Deși Pachinko este cel mai popular joc din Japonia la ora actuală, totuși mulți oameni din străinătate nu au auzit încă de el. Pentru a vă convinge de ce japonezii sunt atât de încântați de acest joc de divertisment, urmăriți acest videoclip de pe YouTube:

 

Cele mai citite

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă