13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportPandemia a anulat două turnee importante de fotbal european

Pandemia a anulat două turnee importante de fotbal european

Comitetul Executiv UEFA a constatat imposibilitatea disputării tuturor partidelor de calificare în condițiile în care, din cauza situației epidemiologice, există restricții de călătorie impuse de autoritățile locale din numeroase țări de pe continent.

„Este păcat că în actualul sezon nu se poate disputa nicio competiție de juniori, însă siguranța și sănătatea tinerilor sportivi trebuie să fie prioritară în condițiile actuale”, se arată în comunicatul UEFA.

Campionatul European U19 masculin era programat să se dispute în perioada 30 iunie – 13 iulie 2021 în România. O decizie privind găzduirea de către țara noastră a unei viitoare ediții urmează a fi luată în considerare.

Săptămâna trecută, forul de la Nyon a decis și anularea actualului sezon al UEFA Youth League, echivalentul Ligii Campionilor la categoria de vârstă U19.

Tot ca urmare a efectelor pandemiei, UEFA a decis să mute turneul final al Ligii Campionilor la futsal din Belarus în Croația. Partidele vor avea loc la Zagreb în perioada 28 aprilie – 3 mai 2021.

Reprezentanta României, CS United Galați, a încheiat aventura europeană în faza optimilor de finală, fiind eliminată de AFC Kairat Almatî din Kazahstan.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă