7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportPartida România - Suedia va fi arbitrată de Daniele Orsato

Partida România – Suedia va fi arbitrată de Daniele Orsato

Arbitri asistenţi vor fi Lorenzo Manganelli şi Fabiano Pretti, iar al patrulea oficial a fost delegat Michael Fabbri. Observatorul de arbitri provine din Slovacia, Marian Ruzbarsky.

Daniele Orsato, care va împlini în această lună 44 de ani, este arbitru FIFA din 2010. Orsato este un obişnuit al echipelor româneşti şi al Arenei Naţionale.

În 2012, italianul a arbitrat finala Cupei României dintre Dinamo şi Rapid, câştigată de ”câini” cu 1-0. În decembrie 2012, a oficiat la victoria de senzaţie a echipei CFR Cluj pe Old Trafford, 1-0 cu Manchester United în Liga Campionilor. În 2014, a condus partida Petrolul – Dinamo Zagreb 1-3, la Ploieşti, în preliminariile Europa League. În august 2016 a revenit pe Arena Naţională pentru meciul FCSB – Manchester City 0-5, din play-off-ul Ligii Campionilor.

În acest sezon de Champions League a condus două partide, ambele cu echipe la care joacă internaţionali români, Florin Andone (Galatasaray) şi Răzvan Marin (Ajax), Galatasaray – Real Madrid 0-1, respectiv Valencia – Ajax 0-3.

Arbitrul asistent Lorenzo Manganelli a făcut parte din brigada care a oficiat finala Europa League din această vară, în vreme ce Daniele Orsato a fost al patrulea oficial la această partidă.

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte în ultimele două partide din cadrul preliminariilor Campionatului European din 2020 selecţionata Suediei, vineri 15 noiembrie (ora 21:45), pe Arena Naţională din Capitală, şi reprezentativa Spaniei, luni 18 noiembrie (ora 21:45), pe Stadionul Wanda Metropolitano din Madrid.

După opt partide disputate, România ocupă locul 3 în Grupa F a preliminariilor, cu 14 puncte, şi are nevoie de o victorie în partida cu Suedia şi un rezultat de egalitate cu Spania pentru a se califica la EURO 2020.

Cele mai citite

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...
Ultima oră
Pe aceeași temă