Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Pentru Tribunalul București, Rapid e în Liga a 4-a

Pentru Tribunalul București, Rapid e în Liga a 4-a

După ce a ratat promovarea în Liga 1, Rapid a primit o nouă lovitură, de această dată din partea Tribunalului București, care le-a interzis giuleștenilor să mai folosească sigla.

Cătălin Mihai 0 comentarii

Probleme par să nu mai aibă sfârșit în Giulești. Formația antrenată de Dan Alexa a aflat că nu mai poate folosi sigla, după decizia Tribunalului Bucureşti, care a anulat înregistrarea acesteia printr-o decizie în procesul cu AFC Rapid (echipa din Liga a 4-a).

La scurt timp de la pronunțarea deciziei, AFC Rapid a anunțat că este continuatoarea echipei înființate la 1923: „Noi suntem Rapid!”, a fost mesajul postat pe pagina oficială de Facebook.

Reacția alb-vișiniilor din eșalonul secund a fost promptă. Într-un comunicat de presă, aceștia au acuzat Tribunalul București și au menționat că vor ataca decizia, pe care o consideră injustă. „Suntem revoltați de faptul că Tribunalul București pronunță o hotărâre în contradictoriu cu o asociație care nu a fost citată, căreia nu i s-a comunicat cerere de chemare în judecată, care nu a putut depune întâmpinare și căreia nu i s-a acordat dreptul de a se apăra prin depunerea de probe și invocarea de excepții și care nici măcar nu este menționată în dispozitivul hotărârii. Astfel, dreptul la un proces echitabil prevăzut de art. 6 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului a fost, de asemenea, încălcat în mod flagrant. Totodată, soluțiile nedefinitive pronunțate de Tribunalul București, cu încălcarea legii, sunt surprinzătoare atât în raport de situația de fapt, cât și de prevederile legale. Apelul pe care îl vom intenta va restabili ordinea de drept, iar legea va fi aplicată. Protecția drepturilor exclusive asupra mărcilor notorii RAPID, dobândite în mod legal și folosite de noi, este încălcată chiar de către judecătorii care sunt chemați să aplice, dar și să respecte, legea”, se arată în comunicatul citat.

În 2018, societatea care administrează formaţia din Liga a 2-a a achiziţionat la licitaţie publică, în schimbul a aproape 500.000 de euro, mărcile, culorile şi trofeele clubului aflat în faliment, SC FC Rapid SA.

Comentarii

loading...