11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportPetrescu, după despărțirea de CFR: „Nu am fost demis”

Petrescu, după despărțirea de CFR: „Nu am fost demis”

Dan Petrescu, cel mai titrat antrenor din istoria grupării CFR Cluj, a semnat rezilierea contractului cu campioana ultimelor trei ediții ale Ligii 1 și spune că despărțirea dintre el și șefii din Gruia a fost una amiabilă.

În cadrul unei conferințe de presă online, tehnicianul în vârstă de 52 de ani și-a luat adio de la club și de la jucători. „Vreau să opresc toate speculaţiile şi să spun că am făcut împreună cu clubul rezilierea contractului pe cale amiabilă. Deci nici nu am fost demis, nici nu mi-am dat demisia. Cred că e mai bine pentru club, pentru jucători, pentru mine ca în acest moment fiecare să meargă pe drumul lui. Aş vrea să mulţumesc clubului CFR Cluj pentru aceşti trei ani minunaţi petrecuţi împreună. Sunt mândru şi fericit de tot ce am făcut aici în aceşti trei ani. Mulţumesc tuturor jucătorilor, au fost minunaţi în aceşti trei ani, pentru că se ştie că eu sunt antrenor mai dificil, iar ei au reuşit să mă suporte atât de mult”, a spus Petrescu.

Deși este în cărți pentru a-l înlocui pe Neil Lennon la formația scoțiană Celtic Glasgow, iar saudiții de la Al-Nassr îl ademenesc cu un salariu colosal, „Bursucul” spune că are nevoie de o vacanță. „În momentul ăsta îmi doresc o mini vacanţă. În acelaşi timp, sunt un antrenor liber, iar dacă apare o ofertă de nerefuzat mâine, la cum mă cunosc eu pe mine e posibil să o accept. Dar cel mai important e să mă liniştesc şi să mă gândesc şi la mine. În această perioadă cred că am dat mai mult clubului decât mie şi familiei. Nici în pandemie n-am plecat din Cluj, am stat tot timpul aici, de aceea cred că merit şi eu o vacanţă”, a declarat Petrescu.

Favorit să o preia pe CFR Cluj este nimeni altul decât Adrian Mutu, actualul selecționer al naționalei de tineret. Relația de prietenie dintre „Briliant” și patronul feroviarilor, Neluțu Varga, pare a fi factorul decisiv în această ecuație. Totuși, pentru a-l putea „fura” de la tineret, ardelenii vor fi nevoiți să achite către FRF o clauză de reziliere în valoare de 50.000 euro.

Pentru CFR urmează duelul crucial cu ȚSKA Sofia din grupele Europa League. Meciul are loc joi, de la ora 22:00, iar campioana României este obligată să câștige pentru a putea spera la o nouă calificare în primăvara europeană.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...
Ultima oră
Pe aceeași temă